Dividende
Investiția în acțiuni pentru dividende rămâne o strategie populară în rândul investitorilor din întreaga lume. Companiile care aspiră să fie cele mai importante în topul acțiunilor pentru dividende încearcă în mod constant să își mărească dividendul pe acțiune (DPS). Astfel de firme pot fi, de asemenea, asociate cu o regularitate și o politică de încredere a dividendelor – ambele caracteristici dovedesc că o companie își respectă acționarii. Cele mai bune acțiuni care oferă dividende sunt marcate de un randament relativ ridicat al dividendului, care măsoară dividendul ca procent din prețul actual al acțiunilor. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că randamentul dividendelor rezultă din împărțirea dividendului anual al unei companii la prețul actual al acțiunilor. De aceea, un randament neobișnuit ar putea indica faptul că firma trece prin momente grele, iar investitorii vând acțiuni. Dacă sunteți interesat de acest subiect, vă recomandăm articolul nostru intitulat „Investiția în acțiuni pentru dividende”.
Factori calitativi
Factorii calitativi joacă un rol imens în ceea ce privește alegerea celor mai bune acțiuni. Aceștia nu se reflectă neapărat în proiecțiile financiare, deoarece sunt greu de cuantificat. Cu toate acestea, au un impact extraordinar asupra perspectivelor unei companii. Acordă atenție celor mai importanți factori calitativi în timp ce cauți cele mai bune acțiuni în care să investești:
Calitatea managementului
Modelul de afaceri
Avantaj competitiv
Expunerea geografică
Factori politici
Mărci și alte dețineri intangibile
Satisfacția clienților față de produsele companiei
Concluzie
„Investirea este simplă, dar nu ușoară”, a spus odată Warren Buffet. Scopul este de a cumpăra acțiuni subevaluate și cu potențial semnificativ de creștere – ideea este simplă. Cu toate acestea, factorii psihologici fac ca acest lucru să fie dificil, întrucât investitorii se comportă adesea irațional din cauza emoțiilor. Cumpărarea celor mai bune acțiuni nu este suficientă – ar trebui să lăsați logica, nu emoțiile, să predomine asupra portofoliului deinvestiții. Prin urmare, învățarea finanțelor comportamentale diferențiază pe cei mai de succes investitori de cei doar buni. În concluzie, trebuie remarcat faptul că unele greșeli sunt inevitabile, așa că dorința de a învăța din greșeli este o trăsătură esențială pentru traderi și investitori.