Prima pagină » Criptomonede

Criptomonede

Bitcoin in continua crestere

Creșterea la 48.000 dolari a fost de scurtă durată. Bitcoin a coborât acum la sub 39.000 dolari Valoarea recentă a Bitcoin (BTC) a atras atenția susținătorilor, dar și a criticilor. După lansarea tranzacționării la bursă a fondurilor (ETF), pe 11 ianuarie, Bitcoin a înregistrat o creștere, depășind pragul de 48.000 …

Bitcoin in continua crestere Afla mai mult »

Cum cumpar criptomonede

Cele mai frecvente moduri de a investi în criptomonede sunt fie prin o platforma crypto, fie printr-un ATM crypto. Platformele crypto sunt platforme online de unde poți cumpăra, vinde sau tranzacționa criptomonede pentru alte active, cum ar fi monede fiat sau alte monede virtuale. Un ATM Crypto este similar cu …

Cum cumpar criptomonede Afla mai mult »

De unde cumpar criptomonede

Criptomonedele pot fi cumpărate prin intermediul unor aplicatii crypto. Acestea sunt platforme online care permit cumpărarea și vânzarea de active crypto. Cea mai populară platformă crypto este Binance, care permite utilizatorilor să cumpere active crypto cu monedă fiat (cum ar fi USD) sau cu alte active crypto. Există, de asemenea, o …

De unde cumpar criptomonede Afla mai mult »

De ce scad criptomonedele

Criptomonedele au avut un an dificil, Bitcoin (BTC) pierzând mai mult de 50% din valoarea maximă până în prezent. Alte altcoin-uri precum Ethereum (ETH) și Binance Coin (BNB) au scăzut, de asemenea, cu peste 50%, deoarece sunt strâns corelate cu prețul Bitcoin. Acestea sunt cele mai mari trei criptomonede aflate …

De ce scad criptomonedele Afla mai mult »

Diferența dintre criptomonede, acțiuni sau alte active

Orice active financiare precum imobiliarele, titlurile de stat, obligațiunile, acțiunile sau ETF-uri – au propria categorie de produse, de investitori instituționali sau privați, iar valoarea tuturor se mișcă odată cu piața generală, împinsă de evenimente financiare sau geopolitice. Piața crypto a început și ea să se maturizeze și să fie …

Diferența dintre criptomonede, acțiuni sau alte active Afla mai mult »

Ce valoare au criptomonedele

Fiind un sector financiar nou are și părți mai puțin bune, precum cazurile nefericite care poartă diverse nume precum rug pull, pump and dump sau altele.Este important să ne amintim că astfel de evenimente pot avea loc pe orice piață, iar valoarea tuturor activelor este dată de cât de căutat este acel …

Ce valoare au criptomonedele Afla mai mult »

Minare de criptomonede

Procesul de minare a bitcoinilor rezolvă probleme matematice complicate pentru a verifica tranzacțiile în rețeaua Bitcoin. Minerii care rezolvă cu succes aceste probleme sunt recompensați cu o cantitate predeterminată de bitcoin. Minerii de Bitcoin se intrec pentru a rezolva probleme de matematică care devin din ce in ce mai complexe …

Minare de criptomonede Afla mai mult »

Ce sunt criptomonedele

Criptomonedă sau criptovalută (din engleză CryptoCurrency) este un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată (ex: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Dogecoin, Anacoin, Pirate Chain). Denumirea de criptomonedă arată că acest mijloc de plată utilizează criptografia și este descentralizat pentru a controla …

Ce sunt criptomonedele Afla mai mult »

Impactul Reducerii Dobânzilor Asupra Burselor: O Analiză a Perspectivei pentru Anul Curent

Reducerea costurilor de finanțare este de obicei întâmpinată cu un optimism crescut pe piețele de capital, deschizând calea către noi maxime istorice, cel puțin în prima parte a anului. Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că bursele au înregistrat creșteri semnificative și în 2023, chiar în condițiile în …

Impactul Reducerii Dobânzilor Asupra Burselor: O Analiză a Perspectivei pentru Anul Curent Afla mai mult »

22 de noi tendințe tehnologice pentru 2024: noi orizonturi tehnologice

Tehnologia de astăzi evoluează într-un ritm rapid, permițând schimbări și progrese mai rapide, determinând o accelerare a ratei schimbării. Cu toate acestea, nu numai tendințele tehnologice și tehnologiile emergente evoluează, s-au schimbat mult mai multe, făcând profesioniștilor IT să realizeze că rolul lor nu va rămâne același în lumea contactless …

22 de noi tendințe tehnologice pentru 2024: noi orizonturi tehnologice Afla mai mult »

Cum tranzacționezi efectiv? Cum dai ordine în piață?

Răspunsul este simplu: ONLINE! Printr-un simplu click, direct de pe telefon. Sau de pe orice alt dispozitiv, mobil sau fix (tabletă, smartwatch, laptop, desktop). O platformă de tranzacționare modernă, precum xStation5 de la XTB,  nu este doar o simplă aplicație de plasare de ordine, ci un adevărat instrument de analiză care …

Cum tranzacționezi efectiv? Cum dai ordine în piață? Afla mai mult »

Cât de sigure mai sunt investițiile în „aurul negru”? Teama de recesiune, criza energetică și tensiunile geopolitice inflamează investițiile în petrol

Dinamica actuală este sustenabilă sau este o evoluție de moment ce urmează fluxurile de știri din prezent? Prețurile cotațiilor WTI și Brent s-au depreciat la începutul săptămânii, după ce traderii au digerat datele economice pesimiste din SUA și China. În Asia, producția industrială și datele privind vânzările de retail din …

Cât de sigure mai sunt investițiile în „aurul negru”? Teama de recesiune, criza energetică și tensiunile geopolitice inflamează investițiile în petrol Afla mai mult »

Raport PwC: Peste o treime dintre fondurile speculative tradiţionale investesc, în prezent, în active digitale

Potrivit sursei citate, numărul fondurilor speculative specializate în criptomonede a accelerat şi a depăşit 300, la nivel global, scrie Agerpres. Raportul de specialitate relevă faptul că 57% dintre aceste fonduri au mai puţin de 1% din totalul activelor gestionate (AuM), iar pentru 20% activele digitale reprezintă între 5% şi 50% …

Raport PwC: Peste o treime dintre fondurile speculative tradiţionale investesc, în prezent, în active digitale Afla mai mult »

BCE verifică implicarea băncilor în sectorul cripto-activelor

Câteva companii cripto, cum ar fi Binance şi Crypto.com, au fost autorizate în ţări membre UE, cum ar fi Italia, Franţa, Spania, Grecia sau Germania, după ce s-au angajat să îndeplinească reglementările privind combaterea spălării de bani şi a finanţării terorismului. Reglementările la nivelul UE privind regulile de acordare a …

BCE verifică implicarea băncilor în sectorul cripto-activelor Afla mai mult »

Stabilizarea inflației. Așteptări și scenarii pentru România, Europa și SUA

E important de reținut, totuși, că alimentele s-au scumpit cu 10,9%, iar energia cu 32,9%. Achizițiile frecvente de alimente și energie sunt foarte vizibile și induc efecte negative disproporționate, în special pentru păturile vulnerabile ale populației. Dacă scăderea petrolului și a altor produse induce un posibil început de scădere a …

Stabilizarea inflației. Așteptări și scenarii pentru România, Europa și SUA Afla mai mult »

Avertisment pentru bănci despre riscurile asociate cu implicarea în sectorul criptomonedelor, de la Fed

Deşi acest domeniu „prezintă potenţiale oportunităţi” pentru bănci, pentru clienţii lor şi pentru sistemul financiar, „activităţile legate de cripto-active ar putea de asemenea prezenta riscuri legate de siguranţă şi soliditate, protecţia consumatorului şi stabilitatea financiară”, consideră Fed citat de Agerpres. Autoritatea de reglementare dă asigurări că „monitorizează cu atenţie” evoluţiile …

Avertisment pentru bănci despre riscurile asociate cu implicarea în sectorul criptomonedelor, de la Fed Afla mai mult »

NFT-urile, între investiţiile „la modă” şi pericolul din mediul online – analiză Eset

Experţii în securitate cibernetică ai Eset au explicat, pe larg, într-un material postat pe blogul din România al companiei, ce înseamnă NFT, ce forme de câştig îi pot aduce celui care deţine un astfel de token şi, mai ales, cum trebuie să ne ferim de pericolele din spaţiul cibernetic când …

NFT-urile, între investiţiile „la modă” şi pericolul din mediul online – analiză Eset Afla mai mult »

Grecia a extrădat în Statele Unite un cetățean rus acuzat că a gestionat o platformă de critomonede prin care a spălat patru miliarde de dolari

Alexander Vinnik „a fost urcat la bordul unui avion privat cu destinaţia Statele Unite” fără a avea permisiunea să solicite azil în Grecia, a declarat avocata sa, Zoe Konstantopoulou. Vinnik, 43 de ani, a fost predat Greciei de autorităţile franceze joi după-amiază, la doar câteva săptămâni după condamnarea sa definitivă …

Grecia a extrădat în Statele Unite un cetățean rus acuzat că a gestionat o platformă de critomonede prin care a spălat patru miliarde de dolari Afla mai mult »

Cum se reflectă pe burse tensiunile geopolitice dintre SUA și China în privința Taiwanului?

În plus, greutatea acestui eveniment a determinat chiar și mișcări pe bursele din Asia de Est. De ce o vizită, care, la prima vedere, este un eveniment diplomatic obișnuit a creat atâta agitație. Pentru a răspunde acestei întrebări trebuie să facem un scurt rezumat al relațiilor istorice dintre Taiwan, China …

Cum se reflectă pe burse tensiunile geopolitice dintre SUA și China în privința Taiwanului? Afla mai mult »

Revolut își adaugă în portofoliul oferit clienților 22 de noi token-uri

Noile tokenuri pot fi tranzacționate în aplicație atât de utilizatorii din Regatul Unit, cât și de cei din Spațiul Economic European, iar printre ele se numără: tokenul Metaverse APE, două tokenuri DeFi – REQ, ETC, și o serie de alte criptomonede populare precum: CLV, FORTH, AVAX, SAND, GALA, AXS, JASMY, …

Revolut își adaugă în portofoliul oferit clienților 22 de noi token-uri Afla mai mult »

Salariile angajaților BNR au crescut și în 2021. Cât câștigă în medie un angajat și ce posturi sunt disponibile acum la Banca Națională?

Banca Națională a României a cheltuit în 2021 aproape 375 de milioane de lei cu cei 2.018 angajați ai săi. Suma este mai mică decât cea bugetată inițial, dar depășește cheltuielile din 2020. Conform calculelor Economica, bazate pe datele publicate de banca centrală, cheltuiala medie per angajat a fost de …

Salariile angajaților BNR au crescut și în 2021. Cât câștigă în medie un angajat și ce posturi sunt disponibile acum la Banca Națională? Afla mai mult »

Bitcoin s-a apreciat până la peste 24.400 de dolari, cea mai ridicată valoare a sa din ultimele șase săptămâni

Cea mai valoroasă monedă digitală din lume a atins vineri un vârf de 24.412 de dolari, potrivit datelor CoinDesk, cel mai ridicat nivel din mai mult de şase săptămâni, revenind ulterior în jurul nivelului de 24.000 de dolari pe unitate, transmite CNBC, relatează News.ro. Creşterea Bitcoin a început după ce …

Bitcoin s-a apreciat până la peste 24.400 de dolari, cea mai ridicată valoare a sa din ultimele șase săptămâni Afla mai mult »

Raport ASF despre criptomonede: Piaţa a fost zdruncinată de un val de scăderi, în T1

„Decuplarea pieţelor financiare de fundamentele economice poate genera bule speculative şi conduce la creşterea riscului sistemic. Un astfel de exemplu este piaţa de criptomonede care a fost zdruncinată de un val de scăderi în primul trimestru din 2022. Principalele criptomonede au avut o evoluţie similară unei bule speculative, înregistrând o …

Raport ASF despre criptomonede: Piaţa a fost zdruncinată de un val de scăderi, în T1 Afla mai mult »

Atenție la banii oferiți de Revolut în cadrul promoțiilor sale: trebuie să depuneți Declarația unică și să plătiți impozit 

Revolut a informat clienții zilele astea că dacă invitați prieteni pe platformă veți primi 200 lei pentru fiecare persoană care-și deschide cont. De asemenea, dacă vă uitați la un clip și răspundeți la câteva întrebări, veți primi criptomonede (DOT – care aparține de Polkadot) pe care le puteți schimba în …

Atenție la banii oferiți de Revolut în cadrul promoțiilor sale: trebuie să depuneți Declarația unică și să plătiți impozit  Afla mai mult »

Scroll to Top