Prima pagină » Finante » Comert

Comert

Simţul comercial îi trebuie vânzătorului, dar mai ales cumpărătorului.

Vânzările cu amănuntul din România au crescut, peste media UE, în martie – date Eurostat

Economiştii intervievaţi de The Wall Street Journal mizau pe o creştere de 0,1% a vânzărilor cu amănuntul în zona euro în luna martie, după un avans de 0,4% în luna februarie, scrie Agerpres. Potrivit Eurostat, în Uniunea Europeană, vânzările cu amănuntul au fost influenţate de scăderea cu 3% a vânzărilor …

Vânzările cu amănuntul din România au crescut, peste media UE, în martie – date Eurostat Afla mai mult »

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 5,5% în primele trei luni – date INS

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 martie 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru …

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 5,5% în primele trei luni – date INS Afla mai mult »

Creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, estimată de managerii români – INS

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează …

Creştere accentuată a preţurilor în industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul, estimată de managerii români – INS Afla mai mult »

Gradul ridicat de îndatorare a firmelor este o vulnerabilitate

BNR avertizează: Gradul ridicat de îndatorare a firmelor este o vulnerabilitate. Firmele riscante din perspectiva îndatorării au o importanţă semnificativă pentru sectorul companiilor, reprezentând 39% din cifra de afaceri şi 40% din salariaţi, dar şi pentru bănci – 56% Una dintre vulnerabilităţile structurale ale sectorului companiilor este numărul ridicat de …

Gradul ridicat de îndatorare a firmelor este o vulnerabilitate Afla mai mult »

Functiile comertului

Prin sarcinile asumate şi, îndeosebi, prin depăşirea statutului său de simplu intermediar, comerţul joacă un rol extrem de important atât faţă de producător cât şi în raport cu utilizatorii. Înţelegerea importanţei activităţii desfăşurate de către comerţ faţă de cele două categorii de parteneri cu care conlucrează sau se confruntă este …

Functiile comertului Afla mai mult »

Activitatea de comert

De-a lungul timpului, activitatea de comerţ a cunoscut modificări substanţiale, transformându-se în cadrul ultimei etape prezentate mai sus – cea privind societatea de consum – dintr-o simplă intermediere, într-o activitate creatoare de utilităţi, devenind foarte importantă atât pentru producători, cât şi pentru utilizatori. Noţiunea de utilitate, prin caracterul său complex …

Activitatea de comert Afla mai mult »

Ce este comertul?

Noţiunea de comerţ are un conţinut complex, determinând o funcţie economică ce constă în a cumpăra materii prime sau produse pentru a le revinde în acelaşi stadiu fizic, dar în condiţii convenabile consumatorilor. În acelaşi timp, aceeaşi noţiune defineşte profesiunea unui corp de agenţi economici care acţionează în cadrul pieţei, …

Ce este comertul? Afla mai mult »

Scroll to Top