Prima pagină » Finante » Educatie financiara

Educatie financiara

Sustenabilitatea în Economia Anului 2024: O Analiză a Termenilor Economici

Suntem în pragul anului 2024, iar preocupările noastre pentru viitorul nostru și al generațiilor următoare se îndreaptă tot mai mult spre conceptul de sustenabilitate. Într-o lume în care „Zeul ban” pare atotputernic, este esențial să ne întrebăm dacă prosperitatea noastră financiară este suficientă atunci când fața planetei noastre suferă din …

Sustenabilitatea în Economia Anului 2024: O Analiză a Termenilor Economici Afla mai mult »

Raport UE: Romania este la coada topului european privind educatia financiara

România rămâne la coada topului european privind educaţia financiară. Un raport UE arată discrepanţa semnificativă dintre ţările europene, potrivit publicaţiei Ziarul Financiar. Romania ramane in continuare la coada clasamentului tarilor din Uniunea Europeana (UE) privind educatia financiara, cu doar 13% dintre respondenti care au raspuns corect la 4 sau 5 …

Raport UE: Romania este la coada topului european privind educatia financiara Afla mai mult »

Analiza tehnica sau fundamentala?

Majoritatea investitorilor care au cunostinte economice prefera in special analiza fundamentala. O multitudine de investitori o prefera totusi pe cea tehnica pentru simplitate si o mai mare adaptabilitate.  In general analiza fundamentala este specializata pe tipuri de instrumente financiare. Mai concret chiar daca toate pietele financiare urmeaza aceleasi reguli ale …

Analiza tehnica sau fundamentala? Afla mai mult »

Cum analizam formarea profitului?

Profitul este cel mai important indicator evidentiat de documentele contabile. Este prezentat sub doua forme: brut si net. Profitul brut se calculeaza ca diferenta intre veniturile si cheltuielile totale iar profitul net scazand din cel brut impozitul pe profit. Majoritatea metodelor de evaluare a societatilor listate au ca punct central …

Cum analizam formarea profitului? Afla mai mult »

Cum interpretam indicatorii bilantieri?

Dupa cum aminteam anterior, bilantul prezinta asa-numita situatie patrimoniala a companiilor adica activele si pasivele totale. Activele sunt acele elementele care ajuta la realizarea activitatii economice a companiei (cladiri, terenuri, masini si utilaje, bani in conturile bancare, etc) iar pasivele totale sunt sursele de finantare a acestei activitati economice. Sursele …

Cum interpretam indicatorii bilantieri? Afla mai mult »

Cum citim documentele financiare?

Toate companiile listate la bursa au obligatia ca la finalul fiecarui trimestru sa faca cunoscute investitorilor rezultatele activitatii economice desfasurate. Contul de profit si pierdere (CPP) este documentul financiar care surprinde cel mai bine ce s-a intamplat in viata companiei in ultimele trei luni. CPP detaliaza veniturile obtinute, cheltuielile efectuate …

Cum citim documentele financiare? Afla mai mult »

Atunci când facem cumpărături plătim cu ore din viață, nu cu bani

În ciuda tendinței recente către minimalism, se pare că totuși ne face fericiți să cumpărăm lucruri, chiar dacă ne e greu să recunoaștem asta. Este un beneficiu să recunoaștem influența consumului asupra fericirii noastre, întrucât atunci când suntem dispuși să înțelegem și să lucrăm cu complexitatea comportamentelor noastre financiare este …

Atunci când facem cumpărături plătim cu ore din viață, nu cu bani Afla mai mult »

Scroll to Top