Prima pagină » Plătește-ți facturile mai ușor | Recenzie Pago

Plătește-ți facturile mai ușor | Recenzie Pago

O aplicație care te ajută să îți plătești toate facturile? Da, Pago, aplicația care te ajută să-ți centralizezi toate facturile și să le plătești simultan în doar câteva secunde.

Dacă vrei să urmărești recenzia aplicație în format video îți las link-ul către videoclip aici:

Ce este Pago?

Fondată în anul 2017, Pago este o aplicație care îți permite să gestionezi și să achiți facturi de utilități, să contractezi servicii de asigurare, să-ți încarci cartela de telefon, să faci donații și multe altele, toate dintr-un singur loc.

Obiectivul său principal este să ajute utilizatorii să aibă o evidență clară a facturilor și să le plătească ușor înainte de scadență ca să economisească timp și să evite eventualele penalități de întârziere.

Cât de sigură este Pago?

Pago nu este o aplicație care gestionează banii utilizatorilor. Însă, prin intermediul său se pot face plăți cu cardul. Iar această operațiune necesită să introduci niște date financiare sensibile în aplicație. În consecință, trebuie să analizăm cât este de sigură.

Ei bine, cei de la Pago folosesc metode avansate de criptare și securizare a canalelor de comunicare pentru a menține în siguranță datele utilizatorilor și a proteja aplicația împotriva accesului neautorizat.

De asemenea, informațiile de plată sunt păstrate în siguranță pe serverele celui mai mare și experimentat procesator de plăți din România, și anume Romcard.

Ținând cont că avem de-a face cu o aplicație care acționează doar ca un intermediar pentru centralizarea plăților către diferiți furnizori de servicii, putem concluziona că Pago oferă o asigurare rezonabilă privind datele cu caracter personal ale utilizatorilor săi.

Cum îți deschizi un cont Pago?

Pago funcționează doar sub formă de aplicație. Așa că, pentru a-ți crea un cont, prima dată trebuie să o descarci.

Apoi, îți creezi un cont de utilizator prin completarea unui formular ce are 4 câmpuri: adresă de email, nume, prenume și parolă. Poți utiliza și conturi de la aplicații terțe precum Google, Facebook sau Apple pentru a te conecta la aplicație.

După ce citești și accepți Termenii și Condițiile, mai trebuie să selectezi cel puțin un tip de plată pe care intenționezi să o efectuezi prin aplicația Pago.

Asta este tot! Odată creat contul, vei putea începe să folosești aplicația pentru a plăti facturi sau a contracta servicii de la furnizorii parteneri.

Cum plătești facturi prin intermediul Pago?

Pentru a plăti facturi prin intermediul aplicație Pago, trebuie să faci următorii pași.

Prima dată adaugi facturile pe care vrei să le plătești în aplicație. Pentru asta ai două opțiuni.

Fie scanezi cu telefonul codul de bare al facturilor, fie sincronizezi conturile online de pe site-urile diferiților furnizori cu Pago ca să le adauge aplicația în mod automat în fiecare lună.

Următorul pas presupune să selectezi facturile pe care vrei să le plătești. 

Facturile sunt aranjate în ordinea scadenței ca să-ți fie ușor să le monitorizezi și să le plătești mai întâi pe cele mai urgente.

Odată selectate facturile pe care vrei să le achiți apeși pe butonul „Plătește”.

La pasul următor setezi câte puncte Pago vrei să folosești pentru a achita din soldul facturilor. 

Punctele Pago sunt un fel de cashback pe care-l primești atunci când faci diferite operațiuni prin intermediul aplicației. Fiecare 100 de puncte Pago valorează 1 RON. Și e recomandat să folosești punctele disponibile la fiecare plată ca să ai parte de o mică reducere.

Odată selectate punctele apeși din nou pe butonul „Plătește”

La ultimul pas va trebui să introduci datele cardului pentru plata online.

Și ai terminat! Aceștia sunt toți pașii pe care trebuie să-i faci ca să-ți plătești facturile prin intermediul Pago.

Alte servicii Pago

După cum am menționat și mai devreme, principala funcționalitate a Pago este plata centralizată și simplificată a facturilor de utilități pentru a economisi timp. Spre exemplu, folosind calculatorul de pe site-ul lor poți afla cât timp petreci într-un an plătind facturi.

Însă, de la lansarea sa, Pago a adăugat și alte funcționalități disponibile utilizatorilor.

Prima dintre ele ar fi contractarea de asigurări RCA, de călătorie sau pentru locuință direct din aplicație. Pentru a oferi acest serviciu cei de la Pago lucrează cu SRBA Insurance Broker.

O altă funcționalitate utilă este faptul că prin intermediul Pago poți să-ți reîncarci cartela de telefon și să beneficiezi de un curs de schimb mai bun. În plus, poți să setezi reîncărcări automate ale cartelei ca să nu mai fie nevoie să-ți bați capul cu ea lună de lună.

Dacă ești gamer, din aplicația Pago poți să-ți încarci cu credit conturile Steam și Wargaming.net, sau poți să achiziționezi abonamente PS Plus.

De asemenea, dacă ai cont pe site-ul Ghișeul.ro, poți să-l sincronizezi cu aplicația și să plătești Taxele și Impozitele locale direct de acolo. În plus, cei de la Pago menționează că în curând se vor putea se vor putea plăti și amenzi, și se vor putea face plăți și către ANAF direct din aplicație.

Nu în ultimul rând, prin intermediul Pago poți dona bani pentru diferite cauze. Iar dacă setezi donații recurente vei primi înapoi până la 10% în puncte Pago pe care le poți folosi ca să reduci valoarea facturilor pe care le ai de plată.

Transferul de bani prin aplicația Pago

Începând cu luna februarie 2022, Pago a lansat un nou serviciu și anume transferul de bani. Prin intermediul său poți să transferi bani altor utilizatori Pago indiferent de tipul de card pe care-l folosesc sau de ce bancă a fost emis.

Aplicația îți permite să trimiți bani și către o persoană care nu are cont Pago, însă, pentru a-i putea primi, destinatarul trebuie să descarce aplicația, să-și creeze un cont și să activeze funcționalitatea de transfer de bani.

Banii ajung la destinație în câteva secunde iar serviciul poate fi folosit la orice oră din zi și din noapte. Iar dacă dorești, îl poți folosi și pentru a transfera bani între cardurile tale.

Sincronizare BT Pay

Dacă ești utilizator BT Pay vreau să menționez că poți să sincronizezi aplicația Pago cu cea de la BT ca să faci plăți direct de acolo.

Cât costă să folosești Pago?

Pago are 3 versiuni disponibile pentru utilizatori: Gratuită, Premium și Nelimitat.

Versiunea Gratuită îți permite să faci maximum 4 plăți de facturi/lună către furnizori agreați. În categoria furnizorilor agreați intră furnizorii obișnuiți de utilități pe care îi accesează majoritatea utilizatorilor.

Versiunea Gratuită îți permite să faci și 3 plăți gratuite către furnizori premium în primele două luni. Furnizorii premium sunt marcați cu o steluță verde în aplicație și reprezintă furnizori care sunt adăugați de Pago la solicitarea utilizatorilor care folosesc versiunile cu plată. De aceea, costurile de tranzacționare sunt acoperite din abonamentele lor.

Nu în ultimul rând, versiunea Gratuită îți permite să efectuezi un număr nelimitat de reîncărcări electronice de cartele, să închei un număr nelimitat de polițe de asigurare RCA sau de călătorie, și să faci un număr nelimitat de donații fără comision.

Pentru cei care au de plătit mai mult de 4 facturi pe lună, există versiunea Premium. Ea costă 57,48 RON/an (4,79 RON/lună) dacă plătești în avans pentru 12 luni sau 5,99 RON/lună, dacă alegi plata lunară.

Față de versiunea Gratuită, versiunea Premium îți oferă 4 plăți suplimentare pe lună către furnizori agreați și până la 8 plăți către Furnizori Premium, oricând. De asemenea, îți permite să adaugi furnizori noi, și să primești notificări utile pentru mașina ta precum Alerte ITP, CASCO și revizii. 

Mai mult, utilizatorii Premium primesc un transfer de bani gratuit pe lună și cu 50% mai multe puncte Pago atunci când fac orice fel de operațiuni eligibile în aplicație. În plus, dacă îți sincronizezi contul de pe ghișeul.ro în aplicație, versiunea Premium îți permite să plătești taxele și impozitele prin intermediul Pago. 

Nu în ultimul rând, cei de la Pago pregătesc niște oferte speciale pentru utilizatorii Premium care vor fi disponibile în viitor.

Cea de-a treia versiune Pago este cea denumită Nelimitat. Ea costă 172,68 RON/an (14,39 RON/lună) dacă plătești în avans pentru 12 luni sau 17,99 RON/lună, dacă alegi plata lunară.

Dacă optezi pentru această versiune vei putea face orice operațiuni disponibile prin varianta Premium, doar că nelimitat ca număr. Iar ca particularități, vei primi de două ori mai multe puncte Pago atunci când vei efectua operațiuni eligibile în aplicație și vei avea parte de 3 transferuri gratuite de bani pe lună, în loc de unul.

Bineînțeles, și cei care aleg pachetul Nelimitat vor avea parte de ofere speciale în viitor.

Tot la capitolul costuri trebuie menționat și că pentru fiecare transfer de bani efectuat prin Pago se percepe un comision de 0,99 RON. Indiferent de valoarea transferului.

Iar dacă preconizezi că vei folosi des funcționalitatea, poți alege și tarife pentru pachete de transferuri lunare precum:

  1. 2,59 RON / lună, pentru pachetul de 3 transferuri incluse în fiecare lună;
  2. 3,99 RON / lună, pentru pachetul de 5 transferuri incluse în fiecare lună;
  3. 5,99 RON / lună, pentru pachetul de 8 transferuri incluse în fiecare lună.

Acestea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre aplicația Pago înainte de a-ți deschide un cont.

Cuvinte de încheiere

Când vine vorba de plata facturilor eu sunt un fan al debitării directe și al plăților programate. Aproape nimic nu bate ideea de a automatiza plățile și faptul că nu trebuie să-ți bați capul cu ele lună de lună.

Însă, în unele situații acest lucru s-ar putea să nu fie posibil. De exemplu atunci când stai în chirie și nu ai datele necesare din partea proprietarului pentru a activa debitarea directă. În astfel de situații, Pago poate fi foarte utilă.

În primul rând, pentru faptul că poți centraliza toate facturile într-o singură aplicație și le poți achita pe toate odată cu o singură confirmare. Mai mult, primești și notificări înainte de scadență ca să nu rămâi în urmă și să plătești penalități inutile.

De asemenea, mi se pare foarte util faptul că poți automatiza reîncărcarea cartelei electronice și să ajungă la fel ca un abonament. Iar cei de la Pago susțin că au cele mai bune prețuri când vine vorba de reîncărcări electronice.

În al treilea rând, faptul că poți accelera procesul de cumpărare de asigurări RCA, de călătorie sau de locuință și să faci totul din aplicație mi se pare util.

În ceea ce privește funcționalitatea de transfer de bani, momentan nu mi se pare atât de utilă. Există multe alte aplicații care-ți permit să transferi bani gratuit și care au mult mai mulți utilizatori. Însă, dacă este nevoie să transferi bani rapid către o persoană care are card la o altă bancă decât a ta, un comision de 1 RON nu mi se pare atât de rău.

Iar până data viitoare, amintește-ți că cel mai bun lucru pe care-l pot cumpăra banii este Liniștea Financiară!

Articolul Plătește-ți facturile mai ușor | Recenzie Pago apare prima dată în Ovidiu Tarcu Consilier Financiar.

Scroll to Top