Prima pagină » Structura veniturilor bancare

Structura veniturilor bancare

Structura veniturilor se poate modifica nu neaparat pe criterii de eficienta economica, ci tinand cont de modificarile specifice pietei bancare. Problemele specifice pentru aceasta unitate bancara ar fi asa cum am constatat inmodelele de analiza anterioare, lipsa de promovare a produselor sau imaginea bancii, prin urmare politica de marketing, respectiv extinderea activitatii fara sa fie respectat criteriul general de eficienta economica, respectiv cu o dinamica a cheltuielilor care depaseste dinamica veniturilor afectand in acest mod nu doar rentabilitatea ci si dezvoltarea durabila a afacerii.

Cele 3 influente sunt:

  1. Influenta cheltuielilor bancare

  2. Influenta inversului ratei de cheltuieli

  3. Influenta profitului la 1 leu venit bancar

Conform acestui model, suma de profit depinde de consumul de resurse respectiv de dinamica ratei de cheltuieli si de rentabilitatea veniturilor.

Relatia dintre rata de cheltuieli si suma de venit este invers proportionala, ceea ce inseamna ca atunci cand nivelul cheltuielilor pe unitate de venit scade, creste suma de profit.

Atata rata de cheltuieli, cat si rata rentabilitatii veniturilor are la baza corelatia intre dinamica cheltuielilor si dinamica veniturilor. Atunci cand aceasta corelatie economico-fundamentala este respectata, efectul de crestere asupra sumei profitului este unul exponential.

Scroll to Top