Prima pagină » A intrat în funcțiune Sistemul pan-european de pensii: cetățenii UE vor putea alege fonduri de pensii în orice țară

A intrat în funcțiune Sistemul pan-european de pensii: cetățenii UE vor putea alege fonduri de pensii în orice țară

Sistemul pan-european de pensii a intrat în funcțiune. Comisia Europeană a început să aplice Regulamentul privind „produsul pan-european de pensii personale” (PEPP, adoptat în 2019). Cetățenii europeni vor putea economisi voluntar în fonduri de pensii din UE, altele decât cele din sistemele naționale, și vor putea beneficia de pensie din oricare din țările membre.

Persoanele care economisesc pentru pensie vor avea mai multe opţiuni de a economisi pentru pensie şi se vor bucura de garanţii puternice în materie de protecţie a consumatorilor., potrivit unui comunicat al Executivului European.

Produsul pan-european de pensii personale (PEPP) va putea fi oferit de o gamă largă de întreprinderi financiare din întreaga UE. Înregistrându-se o singură dată, furnizorii de pensii personale vor fi în măsură să furnizeze PEPP oriunde în UE.

Viitorii pensionari vor beneficia de avantajele unei concurenţe sporite şi de o transparenţă şi o flexibilitate mai mari în ceea ce priveşte opţiunile de produse.

Sistemul vine în completarea sistemelor de pensii publice şi ocupaţionale, alături de sistemele de pensii private existente la nivel naţional.

Mai multe detalii aici

Scroll to Top