Prima pagină » Acțiunile BVB vor fi incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente

Acțiunile BVB vor fi incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente

„Veștile bune se împărtășesc chiar și seara târziu și ne bucurăm să încheiem săptămâna cu o veste atât de importantă pentru noi. Cu bucurie anunțăm faptul că acțiunile Bursei de Valori București vor fi incluse, din 19 septembrie, în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente, conform anunțului făcut în această seară de furnizorul global de indici, FTSE Russell”, a precizat BVB pe pagina sa oficială de Facebook.

Acțiunile BVB vor intra în componența FTSE Global Micro Cap. Pe lângă acțiunile Bursei de Valori București, vor mai fi incluse începînd tot din 19 septembrie în indicii FTSE Russell și tilurile Bittnet Group.

„Anunțul făcut în această seară de FTSE Russell aduce și alte noutăți pentru companiile românești prezente în indicii săi:
-acțiunile Bittnet Group vor fi reincluse în indicii FTSE Micro Cap din 19 septembrie
-acțiunile Impact vor fi excluse din indicii FTSE Global Micro Cap, capitalizarea bursieră totală a companiei fiind peste pragul maxim al indicelui FTSE Micro Cap
-acțiunile MedLife România și One United Properties vor trece de la Small Cap la Mid Cap
-acțiunile companiilor Banca Transilvania, OMV Petrom și Nuclearelectrica Oficial vor trece de la Mid Cap la Large Cap”, se mai menționează în anunțuș făcut de BVB.

Romania va avea astfel 13 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente începând cu 19 septembrie.

Scroll to Top