Prima pagină » Armata ucraineană a respins 12 atacuri în Donbas, forţele ruse încearcă să avanseze dinspre nord, potrivit Kievului

Armata ucraineană a respins 12 atacuri în Donbas, forţele ruse încearcă să avanseze dinspre nord, potrivit Kievului

Unităţi blindate şi de infanterie separate, precum şi forţe aeropurtate au lovit ţinte de-a lungul liniei frontului dintre Izium şi Barvenkov, a indicat Statul Major al armatei ucrainene într-un buletin informativ referitor la ultimele evoluţii ale situaţiei de pe front.

Pentru a susţine acest efort, ‘ocupanţii au transferat baterii de mortiere grele Tiulpan de calibrul 240 de milimetri şi lansatoare de rachete Smerci din regiunea Belgorod în zona Izium’, se menţionează în raport.

Trupele ruse au atacat oraşele Liman, Severodoneţk, Popasna, Avdiivka şi Kurahovo, continuându-şi ofensiva spre Liman-Siversk şi Sloviansk, potrivit armatei ucrainene, care adaugă că rămâne neclar dacă ocupanţii au realizat vreun câştig teritorial în această direcţie.

Forţele ruse au desfăşurat acţiuni de asalt în zona Popasna, luptele de aici continuă, relevă buletinul Statului Major al armatei ucrainene.

Mariupolul rămâne cel mai fierbinte punct din regiunea Doneţk, unde peste 90% din infrastructură a fost avariată sau distrusă.

Preşedintele Volodimir Zelenski şi-a exprimat uşurarea în legătură cu evacuarea a încă 156 de civili din combinatul siderurgic Azovstal şi din alte părţi ale Mariupolului, oraş-port asediat de la începutul invaziei ruse la sfârşitul lunii februarie.

‘În sfârşit, aceştia sunt complet în siguranţă’, a spus Zelenski într-un mesaj video marţi seara, explicând că evacuarea lor a fost pregătită cu mare efort, cu lungi negocieri şi cu ajutorul unor mediatori diverşi.

Preşedintele ucrainean a afirmat că se pregătesc şi alte operaţiuni de evacuare din Mariupol. ‘Este complicat, dar avem nevoie de ei toţi’ cei rămaşi acolo, deopotrivă civili şi militari, a spus el.

Scroll to Top