Prima pagină » Bancile mari au oferte atractive pentru economiile pe 3 ani

Bancile mari au oferte atractive pentru economiile pe 3 ani

In cazul depozitelor clasice, BRD pastreaza insa strategia de a remunera mai bine depozitele cu scadente mai lungi, strategie utilizata si de alte banci mari (CEC Bank, Banca Transilvania). 

Astfel, CEC Bank are cea mai buna dobanda la un an de 8,2% (depozit online), iar la 3 ani aceasta ajunge pana la 8,7%. Banca Transilvania are cea mai solida strategie de a remunera mai bine depunerile pe termen lung remunerand depozitele deponentilor cu 7,25% la un an si cu 8,5% la 3 ani

Daca ne raportam la dobanzile pe care le plateste statul in cadrul programului Tezaur, vedem ca strategia de imprumut a statului este relativ similara cu cea a bancilor mari, titlurile de stat la un an propun un randament net de 7,35% iar cele la 3 ani de 8%.

Cum se observa, cele mai bune dobanzi pe termen scurt se gasesc la depozitele bancare la termen de un an chiar si scazand impozitul de 10% pe dobanda in vreme ce statul si bancile mari ofera randamente nete mai mari la 3 ani. 

Ajustari si mai mari pe termene mai lungi

TBI Bank a oferit pana la finalul anului trecut o dobanda de 10% pentru depozitele la 5 ani, campanie incheiatata insa pe 31 decembrie.

Din ianuarie, depozitele pe termen mai lung au pierdut procente bune, astfel incat noile dobanzi la 5 ani pentru depozitele online sunt de 7,5% (in scadere cu 2,5 puncte procentuale), 8% la 4 ani (scadere cu 1,9 pp), 8,5% la 3 ani (minus 1,3 pp), 9% la 2 ani (-0,6%), 9,1% la 18 luni (-0,3%). 

Banca a majorat insa dobanzile la 12 luni cu 0,3 pp, pe cele la 6 si 9 luni cu 0,25 pp iar dobanzile la o luna au crescut cu 0,5 pp (la 7,5%, cat sunt in prezent si dobanzile la 5 ani).

Scroll to Top