Prima pagină » Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului expirat?

Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului expirat?

O școală de șoferi din București vă recomandă să aveți toate actele pregătite pentru a simplifica și eficientiza procesul de schimbare a permisului de conducere expirat. Iată care sunt documentele necesare și câteva sfaturi pentru a evita statul la cozi.

Actele necesare pentru schimbarea permisului expirat:

  1. Cerere pentru schimbarea permisului: Aceasta se completează și se primește la ghișeul de schimbare permise auto, fiind necesar doar să o semnați.

  2. Buletinul sau cartea de identitate: Trebuie să prezentați atât originalul, cât și o copie a documentului, pentru a dovedi că aveți domiciliul sau reședința în România.

  3. Dovada plății taxei pentru permisul de conducere: Taxa de 89 de lei trebuie achitată înainte de depunerea cererii, iar chitanța trebuie păstrată ca dovadă.

  4. Permisul de conducere expirat: Acesta trebuie prezentat în original la ghișeu.

  5. Fișa medicală pentru schimbare permis auto: Document emis de o unitate medicală autorizată, care atestă că sunteți apt din punct de vedere medical pentru a conduce autovehicule din categoria pentru care solicitați eliberarea noului permis.

  6. Documente suplimentare pentru cetățenii străini: Cetățenii străini trebuie să prezinte carte de rezidență, permis de ședere, certificat de înregistrare însoțit de pașaport, pașaport diplomatic sau de serviciu, în original și copie.

Sfaturi pentru a evita cozile și întârzierile:

  1. Faceți o programare online: Pentru a economisi timp și a evita statul la cozi, vă recomandăm să faceți o programare online pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Astfel, veți putea alege data și ora la care să vă prezentați.

  2. Verificați documentele în prealabil: Asigurați-vă că toate documentele sunt complete și valide înainte de a merge la ghișeu. Verificați valabilitatea fișei medicale și că toate copiile documentelor sunt clare.

  3. Achitați taxa în avans: Plătiți taxa pentru permis înainte de vizita la ghișeu și păstrați chitanța la îndemână pentru a o prezenta împreună cu celelalte documente.

  4. Consultați cerințele suplimentare: Dacă sunteți cetățean străin, verificați cu atenție cerințele suplimentare și asigurați-vă că aveți toate documentele necesare în original și copie.

Schimbarea permisului de conducere expirat poate fi un proces simplu și rapid dacă sunteți bine pregătit. Asigurați-vă că aveți la îndemână cererea completată, buletinul sau cartea de identitate, dovada plății taxei, permisul expirat, fișa medicală și, dacă este cazul, documentele suplimentare pentru cetățenii străini. Programarea online și verificarea prealabilă a documentelor vă vor ajuta să evitați cozile și să economisiți timp prețios.

Vă așteptăm să reveniți la volan în cel mai scurt timp, cu toate actele în ordine și fără griji!

Scroll to Top