Prima pagină » Ce este o rabla?

Ce este o rabla?

In cazul programului Rabla Clasic, prima de casare de la stat este acordata la achizitia unui autovehicul nou doar in cazul in care cel vechi – rabla – a fost casat la un centru autorizat. 

Pentru a primi prima de casare, masina trebuie sa indeplineasca anumite conditii atat tehnice cat si de vechime. In primul rand, autoturismul predat pentru casare trebuie sa fie mai vechi de 8 ani. 

In cazul in care autoturismul este predat spre casare de catre o institutie publica, vechimea minima este de 5 ani.

De asemenea, autotusimul vechi trebuie sa fie in stare de functionare si sa contina urmatoarele componente esentiale:

• Motorul

•    Sasiul 

•    Trenul de rulare 

•    Caroseria 

•    Echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator (daca au fost prevazute din fabricatie).

In 2020, prima de casare este 6.500 lei si se acorda doar pentru achizitia unui autoturism nou, al carui sistem de propulsie genereaza emisii de maxim 120 g CO2/km, respectiv 125 g CO2/km pentru motociclete.

Prima de casare poate fi cesionata catre o alta persoana de proprietarul rablei, cu ocazia inscrierii in program de catre beneficiar.

O persoana poate fi achizitiona mai multe autoturisme prin programul Rabla Clasic, cu conditia de a preda o masina veche la casere pentru fiecare achizitie.

Prima de casre se scade din pretul de achizitie (cu TVA), urmand ca diferenta sa fie achitata de catre cumparator din surse proprii.

Scroll to Top