Prima pagină » Ce este refinanțarea unui credit

Ce este refinanțarea unui credit

Putem spune că este o soluție de restructurare a creditelor existente a oricărui client, cu renegocierea termenilor de plată a acestora și a datelor de rambursare. Dacă ești în situația în care ai contractat mai multe credite sau împrumuturi nebancare și îți este tot mai greu să le rambursezi sau să le gestionezi, din motive financiare sau de timp, soluția cea mai potrivită este un credit de refinanțare. 

Situațiile de criză economică sau familială atrag după sine destul de des astfel de situații limită ce par a fi de nedepășit. În realitate însă există și soluții de refinanțare care vă pot ajuta să vă stabilizați financiar și să vă faceți planuri de viitor. Toate băncile comerciale oferă un astfel de produs bancar cu ajutorul căruia scăpați de riscul de a ajunge în evidența biroului de credite ca rău platnici.

Avantajele refinanțării unui credit

Alegerea unui credit de refinanțare poate fi o soluție cu multiple avantaje pentru beneficiari. Enumerăm doar câteva dintre acestea:

  • permite reducerea ratei lunare a creditului dacă schimbați termenul de rambursare pe o perioadă mai lungă, cu cât termenul este mai lung cu atât ratele lunare scad mai mult;
  • poți restrânge toate creditele de la diferite bănci sau instituții nefinanciare într-unul singur și astfel vei plăti o singură rată pe lună și într-un singur loc. Câștigi mai mult timp pentru tine;
  • beneficiezi de o perioadă de grație pentru plata dobânzii, ceea ce poate constitui un real ajutor când te afli într-o dificultate financiară temporară;
  • oferă opțiunea de a obține o sumă suplimentară dacă ai nevoie de bani în plus, dar care nu poate să depășească un anumit plafon maxim.

De exemplu, prin refinanțarea unui credit de prima casă îți poți reeșalona datoriilor pe un termen mai lung și astfel să reușești în câțiva ani să te redresezi și să plătești chiar anticipat creditul.

Scroll to Top