Prima pagină » Cine poate beneficia de posibilitatea vinderii energiei?

Cine poate beneficia de posibilitatea vinderii energiei?

“Prezentul ordin se aplica persoanelor fizice, altele decat persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, in conformitate cu prevederile OUG nr. 44/2008 (…) care detin centrale electrice de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie cu putere electrica instalata sub 100 kW, numai dupa modificarea de catre Ministerul Finantelor Publice a legislatiei in vigoare in domeniul fiscal”, se arata in proiectul de ordin.

In prezent, doar persoanele fizice autorizate (PFA) sau intreprinderile individuale pot vinde energie, iar reglementarea respectiva trebuie schimbata astfel incat toti cetatenii sa poata vinde energie electrica, precizeaza ANRE. 

Autoritatea ca va organiza si o dezbatere publica pentru informarea persoanelor interesate de acest proiect in data de 8 februarie 2018 la sediul sau. 

La dezbaterea publica sunt invitati sa participe, in limita locurilor disponibile in sala, reprezentanti ai operatorilor economici, autoritatilor publice interesate, asociatiilor profesionale, organizatiilor societatii civile si alte persoane interesate.

Scroll to Top