Prima pagină » Comisia Europeană acuză Apple că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă

Comisia Europeană acuză Apple că a abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţă

Prin limitarea accesului la tehnologia standard folosită pentru plăţile contactless prin intermediul dispozitivelor mobile în magazine (NFC- comunicare în câmp apropiat), Apple a restricţionat concurenţa pe pieţele de portofele mobile pe dispozitivele iOS, scrie Agerpres.

Comisia contestă decizia Apple de a-i împiedica pe dezvoltatorii de aplicaţii pentru portofele mobile să aibă acces la hardware şi software pe dispozitivele lor, în beneficiul propriei soluţii a companiei americane, Apple Pay.

„Plăţile mobile joacă un rol în creştere rapidă în economia noastră. Este important pentru integrarea pieţelor europene de plăţi ca consumatorii să beneficieze de un sistem de plăţi competitiv şi inovativ. Avem indicii că Apple a restricţionat accesul terţilor la tehnologia cheie necesară pentru a dezvolta soluţii rivale de portofele mobile pe dispozitivele Apple. În obiecţiile formulate, am descoperit că Apple ar fi putut restricţiona concurenţa, în beneficiul propriei sale soluţii, Apple Pay. Dacă se va confirma, un astfel de comportament ar fi ilegal conform reglementărilor UE privind concurenţa”, a afirmat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.

Scroll to Top