Prima pagină » Criza gazelor: Reuniune extraordinară a miniştrilor energiei, luni, 2 mai

Criza gazelor: Reuniune extraordinară a miniştrilor energiei, luni, 2 mai

„În urma oprirea livrărilor de gaze ruseşti către Polonia şi Bulgaria, europenii rămân uniţi şi solidari”, a declarat miercuri Barbara Pompili pe contul său de Twitter, care „va avea o reuniune luni după-amiază cu omologii (ei) pentru o sesiune extraordinară a Consiliului de Miniştri responsabili cu energia”, scrie Agerpres.

Grupul rus Gazprom a anunţat miercuri că şi-a suspendat toate livrările de gaze către Bulgaria şi Polonia, aceste două ţări membre ale Uniunii Europene neefectuând plăţi în ruble în timp ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luna precedentă că Rusia va accepta doar plata livrărilor de gaze în moneda sa naţională.

Kremlinul a afirmat miercuri că această suspendare este consecinţa unor acte ostile fără precedent împotriva Rusiei.

La rândul ei, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a denunţat „o nouă tentativă a Rusiei de a ne şantaja cu gazul” şi a dat asigurări că Uniunea Europeană era „pregătită pentru acest scenariu”.

„Elaborăm răspunsul nostru coordonat. Europenii pot fi siguri că suntem uniţi şi solidari cu statele membre afectate”, a mai reacţionat pe Twitter Ursula von der Leyen, citată de AFP.

Scroll to Top