Prima pagină » De ce nu sunt acceptate toate cererile trimise de consumatori?

De ce nu sunt acceptate toate cererile trimise de consumatori?

Dintre motivele obiective de clasare, amintim cererile care vizau Biroul de Credit sau programul guvernamental Prima Casa, cazuri care beneficiaza de legislatii speciale.

Alte cereri fac referire la creante cesionate catre alte societati care nu sunt supravegheate si reglementate de Banca Nationala.

Din pacate, in astfel de cazuri, ajutorul pe care vi-l putem acorda este redus.

In conditiile in care sunt banci din top 10 care claseaza mai putin de 10% din numarul total de cereri care le sunt adresate, credem ca este un model bun si pentru celelalte banci din sistem. 

Astfel, recomandarea CSALB este ca cererile clasate din motive nejustificate sa nu depaseasca 20 de procente dintre toate cererile primite de banca, iar aceasta cifra sa scada si mai mult in 2021. Aceasta este, de altfel, cea mai frecventa nemultumire a consumatorilor: clasarea cererii fara o justificare clara din partea bancii.

Vestile sunt insa bune: cele mai mari banci din Romania le-au recomandat in mod public clientilor lor sa apeleze la CSALB daca intampina probleme si sa evite astfel intarzierile la plata sau, mai rau, eventuale executari.

Scroll to Top