Prima pagină » De la mașina automată de tuns gazon la grădinarul tău privat – Husqvarna proiectează viitorul

De la mașina automată de tuns gazon la grădinarul tău privat – Husqvarna proiectează viitorul

Grădinarul privat inteligent – acesta este viitorul îngrijirii gazonului, potrivit Husqvarna. Când pionierul și liderul mondial în tunderea robotizată a gazonului privește în viitor, își imaginează o mașină robotizată care face mai mult decât să întrețină gazonul în stare excelentă. Viitorul robot este o mașină condusă de inteligență artificială, care protejează sănătatea grădinii și maximizează biodiversitatea, adaptându-se perfect nevoilor personale ale utilizatorului.

În cadrul unui eveniment digital Husqvarna a anunțat că, în anul 2023 este gata să lanseze prima sa mașină autonomă de tuns gazon cu limite virtuale, pentru grădini private.

În urmă cu mai bine de 25 de ani, Husqvarna a lansat prima mașină robotizată pentru gazon din lume, cunoscută mai târziu sub numele de Automower®, schimbând pentru totdeauna industria produselor pentru întreținerea gazonului și creând o nouă categorie. De atunci, Husqvarna a condus inovația în această categorie – iar astăzi mașinile robotizate de tuns gazon sunt mai inteligente ca oricând.

Anul viitor Husqvarna este gata să lanseze prima sa mașină autonomă cu limite virtuale pentru grădini private, oferind, de asemenea,  dotări îmbunătățite pentru evitarea obiectelor și accesarea terenului. Pionier și lider mondial în tunderea robotizată a gazonului, Husqvarna este în plin proces de dezvoltare a acestei tehnologii pe care deja o furnizează în gama produselor profesionale prin soluția EPOS.

Noua tehnologie accelerează folosirea AI

Se așteaptă ca tehnologiile emergente, cum ar fi AI și cloud computing, să alimenteze inovația în categoria soluțiilor robotizate pentru întreținerea peluzelor în următorii zece ani și să aibă ca rezultat o experiență Atuomower® și mai inteligentă, mai automatizată și mai personală. Robotul pentru gazon poate juca un rol cu mult mai important pentru proprietarii de grădini decât simpla tundere a peluzei.

„Pe viitor, vedem că robotul poate contribui la îngrijirea mai multor părți ale grădinii, pe lângă gazonul tău. De exemplu, mașina de tuns iarbă vă poate sfătui cu privire la sănătatea generală a grădinii., inclusiv tufișuri sau copaci, sau ce să plantezi pentru a susține insectele polenizatoare. Cu tehnologii precum AI, va fi posibil să se dezvolte senzori și camere de ultimă generație care se pot deschide pentru aceste tipuri de beneficii suplimentare, spune Patric Jägenstedt, directorul de inovare la Husqvarna.

Sfaturi privind biodiversitatea

Husqvarna anticipează, de asemenea, că noua tehnologie va putea permite Automower® să stimuleze biodiversitatea locală în grădinile urbane. Prin capacitățile sporite de analiză a datelor din surse din afara grădinii – robotul vecinului, de exemplu – precum și prin utilizarea senzorilor care măsoară factorii cheie de mediu din grădină, mașina de tuns gazon poate optimiza cosirea și poate oferi recomandări despre cum se susține cel mai bine biodiversitatea zonei gestionate.

„Husqvarna oferă deja modalități de a susține biodiversitatea astăzi – prin zone digitale de excludere – dar în viitor, grădinarul tău inteligent ar putea face aceste alegeri automat și să susțină biodiversitatea pentru tine. De exemplu, poate că vecinul are plante care polenizează la un anumit moment, iar grădina dumneavoastră poate susține albinele și alte forme de viață care răspândesc polenizarea, păstrând un strat de flori care polenizează într-o etapă ulterioară. Atunci mașina dvs. de tuns gazon ar putea acționa în funcție de aceste informații și ar putea să își adapteze automat cositul”, spune Patrik Jägenstedt, director de inovație la Husqvarna.

Supraveghetorul inteligent al grădinii dvs.

Viitoarea mașină robotizată de tuns gazon va folosi cloud computing și AI pentru a simplifica modul în care interacționați cu grădina dvs. – gestionând gazonul și grădina cu interveníi umane minime. Interacționând cu alte aparate și senzori inteligenți din jurul casei, de exemplu cu sistemele de irigare, mașina de tuns gazon poate optimiza starea de bine a gazonului – la fel ca un grădinar. De exemplu, își poate adapta rapid comportamentul la date punctuale accesate în timp real – cum ar fi prognoza meteo pentru zonă.

Gardianul tău pentru biodiversitate

Sprijinind o abordare a îngrijirii gazonului care vede întreaga grădină ca un ecosistem, grădinarul tău inteligent va putea încuraja biodiversitatea. Prin capacitățile îmbunătățite de colectare a datelor din surse din interiorul și din afara grădinii dvs., viitoarea mașină de tuns gazon ar putea, de exemplu, să vă ofere o perspectivă asupra compoziției generale a florei și faunei din zonă. Sau vă va putea sfătui cu privire la ce nutrienți să adăugați atunci când plantați un nou rond de flori în timpul primăverii, folosind datele colectate despre terenul și solul din grădină.

The post De la mașina automată de tuns gazon la grădinarul tău privat – Husqvarna proiectează viitorul appeared first on Casa și Grădina.

Scroll to Top