Prima pagină » Dezvoltatorul Impact ia credite de 60 de milioane de euro și își majorează capitalul social cu circa 33 milioane de euro

Dezvoltatorul Impact ia credite de 60 de milioane de euro și își majorează capitalul social cu circa 33 milioane de euro

Consiliul de Administrație al Impact Developer & Contractor a decis convocarea Adunării Generale Extraordinare pentru luna viitoare. Pe ordinea de zi se află majorarea capitalului social cu aproape 166 milioane de lei, circa 33 milioane de euro, prin încorporarea parțială a rezultatului reportat nerepartizat în exercitiile financiare precedente.

„Majorarea capitalului se va realiza prin emiterea unui număr de 663.692.518 de acțiuni noi. Acțiunile nou emise nu vor modifica cotele de deținere ale acționarilor și se vor distribui gratuit tuturor acționarilor înscriși în Registrul Acționarilor Societății ținut de Depozitarul Central S.A. la data de înregistrare. Fiecărui acționar înregistrat i se vor aloca 2 (două) acțiuni gratuite la 5 (cinci) acțiuni deținute”, se arată în anunțul emis Bursei de la București.

Ce mai construiește Impact

Impact vrea să ia credite în valoare totală de 60 de milioane de euro. Un credit de cel mult 20 de milioane de euro ar urma să fie luat de la Alpha Bank pentru finanțarea activității curente și a investițiilor.

Un al credit în valoare de 34,3 milioane de euro va fi contractat de la OTP Bank, iar banii sunt destinații finanțării construcției blocurilor din fazele 1,2 și 3 din Ansamblul Teilor din Greenfield Băneasa. Un alt credit de 6 milioane de euro va fi luat tot de la OTP Bank, pentru finanțarea TVA aferentă lucrărilor de dezvoltare a celor trei faze.

Compania are în plan construcția a circa 7.800 de noi locuințe pe terenurile pe care deja le deține, potrivit potrivit strategiei de dezvoltare pentru 2022-2027. Alte circa 4.500 de locuințe ar putea fi construite pe terenuri pe care dezvoltatorul le-a identificat, dar nu le-a achiziționat încă.

Planurile dezvoltatorului Impact: cartiere rezidențiale cu peste 12.000 de locuințe de 1,4 miliarde de euro, dar și un hotel și centre comerciale până în 2027

Recent, Impact a semnat cu antreprenorul general RCTI Company două contracte în valoare de aproape 10,5 milioane de euro plus TVA pentru construirea a trei blocuri cu zece etaje și cu un total de 261 de apartamente.  

Scroll to Top