Prima pagină » După ce a dat-o afară fără justă cauză, președintele CA Electrica îi mulțumește Corinei Popescu pentru “schimbările semnificative” pe care le-a adus companiei

După ce a dat-o afară fără justă cauză, președintele CA Electrica îi mulțumește Corinei Popescu pentru “schimbările semnificative” pe care le-a adus companiei

Mai mult, în comunicat, Electrica prezintă elogios și o scurtă biografie a directorului proaspăt demis. “Corina Popescu este un executiv recunoscut internațional, cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale”, arată comunicatul.

Amintim că ieri Consiliul de Administrație al Electrica S.A. a hotărât revocarea Corinei Popescu din funcția de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte. Ca atare, potrivit unor surse apropiate situației, cum revocarea este fără cauză, adică nu din motive imputabile ei, Popescu va primi despăgubirile din contract, circa 400.000 de euro.

Corina Popescu a fost numită Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, iar, din data de 1 noiembrie 2018, a preluat și funcția de Director General provizoriu al Electrica S.A.

Din data de 1 februarie 2019 până în prezent, Corina Popescu a ocupat funcția de Director General al companiei Electrica, în baza unui mandat de patru ani.

Ce a spus Corina Popescu după demitere

„Cuvintele cheie care m-au ghidat în cei trei ani de mandate au fost stabilizarea, consolidarea si diversificarea operațiunilor Grupului Electrica pe segmentul de producție si cel al serviciilor energetice. A fost un context dificil de piață, marcat de creșterea accelerată a costurilor de achiziție a energiei electrice, pandemia COVID-19, incertitudinile generate de schimbările cadrului legislativ cu impact asupra situațiilor financiare ale companiilor din sector”, a spus directorul demis.

“În acest context dur și într-o perioadă marcată de volatilitate și complexitate, am adoptat o serie de măsuri care să pregătească Grupul Electrica să acționeze mai agil și să își consolideze reziliența la alte provocări ce pot să apară în viitor. Proiectele de consolidare și dezvoltare durabilă, implementate la nivelul tuturor liniilor de business, au fost susținute de accelerarea digitalizării și dezvoltarea capacităților de producție din surse regenerabile de energie.

Mi-am început cariera profesională în Electrica, am revenit cu drag în Electrica unde m-am identificat cu fiecare proiect pe care l-am dezvoltat aici împreună cu întreaga echipă căreia doresc să îi mulțumesc, și de această dată, pentru suportul acordat în toți acești ani”, a mai afirmat Corina Popescu.

 

Scroll to Top