Prima pagină » EUROPEAN MONEY QUIZ

EUROPEAN MONEY QUIZ

Au început înregistrările pentru finala națională a European Money Quiz, un concurs de educație financiară pentru elevii cu vârste cuprinse între 13-15 ani*. Înregistrați-vă acum pentru a lua parte la concursul național care va avea loc joi, 24 martie 2022, într-un eveniment online live susținut pe Kahoot!, o platformă de învățare online, și Zoom.

Participanții / clasele concurente din România se pot înscrie pentru a concura prin intermediul IBR trimițând un mail la anca.strachinescu@ibr-rbi.ro, până la data de 21 martie 2022.

European Money Quiz, parte a concursului European Money Week lansat la nivelul Federației Bancare Europene și sub brandul Global Money Week, urmărește testarea cunoștințelor financiare în rândul elevilor cu vârsta între 13-15 ani. În România, concursul este organizat de Asociaţia Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Ministerului Finanțelor și cu Institutul Bancar Român (IBR).

*Competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani (elevii trebuie să aibă 13 ani împliniți la data de 24 martie 2022 și 16 ani neîmpliniți la data finalei europene care se desfășoară la data de 10 mai 2022). Încălcarea prevederilor privind vârsta conduce la descalificarea automată a câștigătorilor.  

Concursul se desfăşoară în două etape:

  1. Finala națională

Competiția este deschisă elevilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani care se pot înregistra individual sau pot fi înregistrați de un profesor/părinte. Limita maximă pe platforma Kahoot este de 2.000 de participanți, astfel că s-a decis organizarea a două sesiuni pentru a asigura participarea tuturor elevilor înscriși.

Astfel, concursul național se va organiza la data de 24 martie 2022, în două sesiuni, prima cu începere de la ora 13.00 și cea de a doua cu începere de la ora 14:00. Fiecare elev va susține testul de acasă sau de la școală, folosind linkul primit pentru sesiunea la care a fost distribuit. Fiecare elev va participa doar la una dintre cele două sesiuni. Organizatorii sunt responsabili de repartizarea pe sesiuni a elevilor înscriși.

Pentru a oferi posibilitatea tuturor participanților să se logheze, se va acorda un timp de 15 minute.

Pentru a răspunde, sunt necesare 2 device-uri. Întrebările vor fi afișate pe un ecran, iar răspunsurile vor fi transmise de pe un alt dispozitiv electronic (PC, laptop, tabletă etc.).

  • Câștigătorii la nivel național vor fi elevii cu cele mai multe răspunsuri corecte oferite în cel mai scurt timp, pe platforma online Kahoot!
  • ARB va acorda trei premii pentru elevi, pentru fiecare dintre cele două sesiuni de concurs. Astfel, câștigătorul locului I va primi un premiu în valoare de 3.267 lei brut (3.000 lei net), câștigătorul premiului II va beneficia de 2.156 lei brut  (2.000 lei net) și ocupantul/a locului III va primi un premiu în valoare de 1.044 lei brut (1.000 lei net). Toate obligațiile fiscale revin în sarcina ARB cu prezentarea  actelor de identitate ale premianților.
  • Elevul câștigător al fiecăreia dintre cele două sesiuni de concurs va reprezenta România la finala europeană de la Bruxelles.
  • Profesorii coordonatori vor ajuta la identificarea elevilor câștigători.
  • Va fi acordat un premiu special, constând într-o tabletă, profesorului coordonator care gestionează cea mai numeroasă clasă care a acordat cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp.
  1. Finala europeană

Finala turneului european va avea loc și în 2022 online, având în vedere contextul internațional generat de pandemia de COVID-19.

Finala europeană este programată pentru 10 mai 2022.

Primii doi elevi câștigători din România vor concura alături de elevi din întreaga Europă.

La finala europeană, întrebările rulează simultan pe platforma Kahoot!. Participanții care oferă cele mai multe răspunsuri corecte în cel mai scurt timp, identificați prin intermediul platformei Kahoot! sunt declarați câștigători ai finalei europene.

Primii trei clasați vor fi premiați de Federația Bancară Europeană! Câștigătorul va primi 3.000 de euro, ocupantul locului al doilea va fi răsplătit cu 2.000 de euro, iar cel care va completa podiumul va câștiga 1.000 de euro. Separat, primii 5 clasați vor fi premiați cu o excursie de două zile la Bruxelles în cursul lunii iunie 2022!

Îți dorești să participi?

Înregistrarea concurenților va fi gestionată de Institutul Bancar Român, partenerul educaţional al Asociației Române a Băncilor.

Pentru înregistrare, profesorii /elevii participanți vor trimite către anca.strachinescu@ibr-rbi.ro,  informațiile pentru înscriere: Numele complet al școlii/liceului, orașul, adresa și codul poștal, numărul de elevi din fiecare clasă, numele profesorilor, număr de telefon și e-mail-ul acestora. IBR va furniza un nume de utilizator pentru fiecare clasă înscrisă/participant înscris, format din maximum 13 caractere.

Participarea la competiție este GRATUITĂ!

Fii pregătit pentru European Money Quiz! Exersează pentru a fi unul dintre câștigătorii concursului!

Toți elevii din România pot exersa pentru competiția națională pe platforma Kahoot! unde vor găsi întrebări de test în limba română.

Test 1

Test 2

Test 3

Test 4

Pentru a consulta Regulamentul European Money Quiz 2022 accesați butonul Descarcă de mai jos:

Descarcă

GHID conectare WEBINAR

Pentru a consulta GHID-ul de conectare la Webinar-ul European Money Quiz 2022 accesați butonul Descarcă de mai jos:

Descarcă

Succes!

Post-ul EUROPEAN MONEY QUIZ apare prima dată în Educație Financiară.

Scroll to Top