Prima pagină » Exxon Mobil a declarat miercuri situaţie de forţă majoră la exploatarea sa petrolieră Sahalin-1 din Rusia

Exxon Mobil a declarat miercuri situaţie de forţă majoră la exploatarea sa petrolieră Sahalin-1 din Rusia

Proiectul Sahalin-1 produce ţiţei rusesc Sokol în largul coastei insulei Sahalin din Orientul Îndepărtat al Rusiei, exportând aproximativ 273.000 de barili pe zi, în principal în Coreea de Sud şi către alte destinaţii, inclusiv Japonia, Australia, Thailanda şi Statele Unite, scrie News.ro.

Exxon a declarat la 1 martie că va renunţa la active de aproximativ 4 miliarde de dolari şi va întrerupe toate operaţiunile sale în Rusia, inclusiv la Sahalin 1, după invazia Moscoveiîn Ucraina pe 24 ianuarie.

Producătorul de petrol ia măsuri pentru a părăsi Sahalin 1, ceea ce include abordarea obligaţiilor contractuale şi comerciale, a declarat purtătorul de cuvânt al Exxon, Julie King, într-un răspuns scris.

”În calitate de operator al Sahalin 1, avem obligaţia de a asigura siguranţa oamenilor, protecţia mediului şi integritatea operaţiunilor. Ca urmare, Exxon Neftegas a redus producţia de ţiţei”, a spus King. Citeşte mai departe pe News.ro

 

Scroll to Top