Prima pagină » General Motors recheamă aproape jumătate de milion de SUV-uri de lux. Care este motivul?

General Motors recheamă aproape jumătate de milion de SUV-uri de lux. Care este motivul?

SUV-urile de mari dimensiuni produse de mărcile deținute de gigantul General Motors fac obiectul unei ample acțiuni de rechemare. Sunt vizate aproape jumătate de milion de mașini fabricate în anii 2021 și 2022.

Este vorba despre o problemă ce poate cauza funcționarea defectuoasă a centurilor de siguranță de pe cel de-al treilea rând de scaune. Modelele care prezintă această problemă sunt Cadillac Escalade, Chevrolet Tahoe, Chevrolet Suburban și GMC Yukon.

Cel mai afectat de această problemă este modelul Chevrolet Tahoe

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

General Motors a demarat o amplă acțiune de rechemare în service pentru mai multe SUV-uri de lux. Vizate sunt nu mai puțin de 484.155 de vehicule care au probleme cu centurile de siguranță pe rândul al treilea de scaune.

Această problemă a fost publicată în documentele publicate de organismul american de reglementare în materie de siguranță rutieră (NHTSA). Gigantul din Detroit spune că problema este la nivelul niturilor care țin catarama sistemului de prindere al centurii de siguranță de suportul de montare.

Se pare că aceste nituri prezintă un defect de fabricație. Din această cauză, centurile de siguranță ale scaunelor de pe cel de-al treilea rând nu ar mai funcționa corect în cazul unui nedorit impact. În aceste condiții, pasagerii nu ar fi susținuți corespunzător și, în consecință, ar crește riscul de rănire al acestora. GM a precizat că nu au fost raportate accidente cu rănirea pasagerilor din această cauză.

Dintre modelele vizate, cel mai afectat este Chevrolet Tahoe. Astfel, 176.981 de exemplare prezintă această problemă. Urmează GMC Yukon cu 97.436 de mașini, Chevrolet Suburban cu 84.338 de modele, GMC Yukon XL cu 58.606 de unități, Cadillac Escalade cu 41.636 de mașini și Escalade ESV cu 25.158 de modele.

Reprezentanții GM au precizat că se știa de această defecțiune încă din luna mai. Atunci a fost raportată problema pentru prima dată de către un proprietar al unui model Suburban din 2021.

Problema va fi remediată prin înlocuirea întregului sistem de prindere al centurilor de siguranță. GM a notificat dealerii cu privire la rechemare pe 11 august, iar notificările vor fi trimise clienților începând cu 26 septembrie.

Sursa: Motor1

Scroll to Top