Prima pagină » Germania îl reevaluează pe fostul cancelar Gerhard Schröder, apropiat al lui Vladimir Putin: Nu este de imaginat să aibă un birou plătit de contribuabil

Germania îl reevaluează pe fostul cancelar Gerhard Schröder, apropiat al lui Vladimir Putin: Nu este de imaginat să aibă un birou plătit de contribuabil

„Trebuie să suportăm consecinţele” refuzului lui Gerhard Schröder de a pune capăt responsabilităţilor sale în mai multe grupuri ruseşti şi de a condamna invazia rusă a Ucrainei, anunță sursele citate, potrivit News.ro.

În calitate de fost cancelar, are în continuare dreptul la mai multe birouri în Camera Deputaţilor şi la un buget pentru personal. Un privilegiu, care costă 400.000 de euro pe an pentru contribuabili. „Foştii deţinători ai funcţiilor de înalt nivel, care sunt clar de partea guvernelor criminale, nu pot conta pe sprijinul statului”, afirmă Christian Lindner.

Beneficiile acordate lui Gerhard Schröder ar putea fi astfel reduse în contextul viitoarelor dezbateri privind bugetul 2023. „Ar fi înţelept să standardizăm echipamentul foştilor titulari ai funcţiilor de înalt nivel şi să îl reducem în timp. În acest context, ar trebui să vorbim şi de un fel de cod de onoare în ceea ce priveşte comportamentul”, adaugă Christian Lindner, preşedintele partidului liberal FDP, membru al coaliţiei conduse de cancelarul Olaf Scholz.

Scroll to Top