Prima pagină » Germania – Parlamentul aprobă o petiţie care susţine livrarea de armament greu pentru Ucraina

Germania – Parlamentul aprobă o petiţie care susţine livrarea de armament greu pentru Ucraina

”Alături de izolarea economică extinsă şi decuplarea Rusiei de la pieţele internaţionale, cel mai important şi eficient mijloc de a opri invazia rusă este de a intensifica şi a accelera livrarea de arme eficiente şi sisteme complexe, inclusiv arme grele”, indică textul petiţiei votate de Bundestag, scrie Agerpres.

Documentul a fost susţinut de cele trei partide din coaliţia guvernamentală de la Berlin (social-democraţii, liberalii şi ecologiştii), precum şi de unii membri ai opoziţiei conservatoare.

Petiţia a fost adoptată cu 586 voturi pentru, 100 voturi împotrivă şi şapte abţineri, potrivit vicepreşedintelui Bundestagului Wolfgang Kubicki.

Cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz, a refuzat până acum să se angajeze că ţara sa va trimite Ucrainei armament greu, format din tancuri, elicoptere şi avioane, deşi în interiorul coaliţiei guvernamentale de la Berlin s-au înmulţit vocile care solicită un sprijin militar mai solid pentru Kiev.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială pentru denazificarea” ţării vecine.

Scroll to Top