Prima pagină » GM va lansa anul viitor o versiune electrificată a modelului Corvette

GM va lansa anul viitor o versiune electrificată a modelului Corvette

Conform lui Mark Reuss, dacă versiunea electrificată (cu sistem hibrid de propulsie) a Corvette va fi prezentată în 2023, ulterior va ajunge pe piață și una complet electrică la care GM va utiliza bateriile Ultium.

Vehicul sport apreciat pentru designul său avangardist și forța motoarelor alimentate cu benzină, Corvette are nevoie de o modificare a sistemelor de propulsie pentru a ține pasul cu concurenții direcți, dar și pentru a îndeplini normele tot mai stricte de depoluare.

Anunțul privind viitorul Corvette vine cu câteva zile înainte ca GM să-și anunțe rezultatele financiare pentru primul trimestru al lui 2022. Cum aceste rezultate nu se anunță pe gustul acționarilor, șeful GM pare să fi țintit o îmbunare a acestora prin prezentarea unui important proiect de viitor.

Grupul GM, ca și alți producători auto, este afectat de impactul economic al războiului din Ucraina și este nevoit să facă față întreruperilor lanțului de aprovizionare, inflației și creșterii dobânzilor din SUA.

În ianuarie, oficialii GM estimau că vor putea livra în 2022 cu 25% până la 30% mai multe mașini decât în 2021, proiectând astfel un profit înainte de taxare cuprins între 13 și 15 miliarde de dolari. Din nefericire, războiul din Ucraina a dat peste cap aceste prognoze.

Scroll to Top