Prima pagină » Ieftinire ușoară a carburanților, azi, în România

Ieftinire ușoară a carburanților, azi, în România

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi un preț al benzinei standard de 7,63 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard a ajuns la la 8,50 de lei/litrul. Astfel, comparativ cu ziua de ieri, prețul benzinei și al motorinei a scăzut cu patru bani pe litru.

Îniante de Paști, Petrom scumpise motorina cu patru bani pe litru, deci ieftinirea de acum aduce prețurile la nivelul din 21 aprilie. Prețul benzinei nu a fost modificat, până azi, de câteva săptămâni.

Cel mai probabil, scăderea de preț se datorează unei scăderi a cotațiilor Platt’s Med la produse petroliere, de referință, pentru zona noastră. Astfel, ieri, cotația benzinei scăzuse cu 56 de dolari pe tonă, până la 1.008 dolari, iar cotația motorinei cu 54 de dolari, până la 1.066 dolari pe tonă.

După aceste scăderi, observăm așadar că se menține diferența de aproape 90 de bani (87 de bani) între prețul moorinei și al benzinei, un trend invers față de comparația prețurilor medii din Europa, unde motorina este mai ieftină decât benzina, pe fondul cererii mult mai mari de motorină din zona noastră, coroborată cu o ofertă limitată.

 

 

Scroll to Top