Prima pagină » Intesa Sanpaolo reduce estimarea de profit pentru 2022, din cauza expunerii la Rusia

Intesa Sanpaolo reduce estimarea de profit pentru 2022, din cauza expunerii la Rusia

Cea mai mare bancă italiană se aşteaptă acum la un profit net de peste patru miliarde de euro în 2022, faţă de prognoza anterioară de peste cinci miliarde de euro. Prognoza fusese dată publicităţii la începutul lunii februarie, înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Dacă provizioanele vor fi şi mai mult majorate, pentru a acoperi 40% din expunerea băncii la Ucraina şi Rusia, profitul net anual va depăşi trei miliarde de euro, a informat grupul bancar.

„Perspectivele pentru 2022 ar putea fi revizuite în următoarele luni, în funcţie de evoluţia evenimentelor care implică Ucraina şi Rusia”, a precizat Intesa într-un comunicat.

La Bursa de la Milano, acţiunile Intesa înregistrau vineri un declin de 1%.

Profitul net a urcat la 1,02 miliarde de euro în primul trimestru din 2022, în timp ce analiştii previzionau 709,4 milioane de euro.

Intesa a anunţat că expunerea transfrontalieră la Rusia înainte de provizioanele înregistrate în primul trimestru s-a ridicat la 3,9 miliarde de euro. Împrumuturi de aproximativ 400 milioane de euro sunt acordate unor parteneri afectaţi de sancţiunile internaţionale impuse Rusiei. De asemenea, subsidiarele locale ale Intesa – Banca Intesa Russia şi Pravex Bank din Ucraina – au o expunere de încă 1,1 miliarde de euro.

Şi rezultatele altor bănci importante, cum ar fi UniCredit, Societe Generale şi Credit Agricole, au fost afectate în primul trimestru din 2022 din cauza problemelor din Rusia.

Scroll to Top