Prima pagină » Majorare cu 40 de milioane de lei a capitalului firmei de medicamente Stada M&D. Banii vor fi investiţi în deschiderea unei fabrici noi de medicamente în Turda

Majorare cu 40 de milioane de lei a capitalului firmei de medicamente Stada M&D. Banii vor fi investiţi în deschiderea unei fabrici noi de medicamente în Turda

În România, grupul german Stada este prezent prin firmele Stada M&D SRL şi Stada Hemofarm SRL. 

  • Printre produsele farmaceutice marca Stada, prezente pe piaţa locală, se numără Hepathrombinum, siropul de tuse Bronhoklir, unguentul Refenum Ice – folosit în cazul inflamațiilor asociate entorselor și durerilor musculare de diverse etiologii, balsamul Flexitol – folosit pentru aenuarea simptomelor dermatitei, eczemei și psoriazisului.
    Printre medicamentele inovative din portofoliul Stada România se numără Zaldiar şi Tramal retard, iar dintre genericele marca Stada amintim Locamin, Refen Retard, Clyndamicin, Lemod Solu.

Stada M&D SRL e deţinută integral de Hemofarm AD din Serbia.

Societatea Hemofarm AD din Serbia a decis la 14 martie:

  • cooptarea firmei Stada Arzneimittel Aktiengesellschaft (firma germană Stada AG) ca nou asociat al firmei Stada M&D, prin participarea acesteia la majorarea capitalului social al societăţii Stada M&D cu aportul în numerar a sumei de 40 de milioane de lei, aferentă unui număr de 4 milioane de părţi sociale care au valoare nominală de 10 lei, reiese din decizia Hemofarm AD, consultată de Economica.net.
  • aprobarea majorării capitalului social total al firmei Stada M&D la 55.646.450 de lei prin aportul în numerar al noului asociat, de la suma de 15.646.450 de lei.
    Majorarea de capital social se va face prin emiterea de noi părţi sociale către noul asociat – firma germană Stada AG -, în schimbul aportului în numerar al acestuia în valoare de 40 de milioane de lei.

Ca urmare a majorării capitalului social cu aportul noului asociat, capitalul social total al societății Stada M&D va fi de 55.646.450 lei, divizat într-un număr de 5.564.645 părţi sociale, fiecare cu o valoarea de 10 lei şi va fi împărţit între asociaţi astfel:

  • Hemofarm AD va avea un număr de 1.564.645 de părţi sociale, fiecare cu valoarea de 10 lei şi cu valoare nominală totală de 15.646.450 de lei, reprezentând circa 28,11% din capitalul social al societăţii Stada M&D.
  • Stada AG va avea un număr de 4 milioane de părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei şi valoare nominală totală de 40 de milioane de lei, reprezentând în jur de 71,88% din capitalul social al firmei Stada M&D.

Scopul majorării capitalului firmei Stada M&D – finanţarea deschiderii unei fabrici noi de medicamente în Turda.

„Suma cu care a fost făcută majorarea capitalului social se va folosi de societate pentru finanțarea proiectului de investiţii reprezentând înfiinţarea unei noi unităţi pentru fabricarea de produse farmaceutice în Turda, judeţul Cluj, pentru care societatea a primit finanţare prin ajutor de stat în baza Acordului nr. 300/03.11.2021, emis de Ministerul Finanțelor Publice, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările ulterioare”, conform deciziei din 14 martie a firmei Stada M&D, obţinută de Economica.net.

Citeşte şi:

Compania germană STADA investește peste 48 de milioane de euro într-o fabrică de medicamente la Turda, cu ajutor de la stat

Firma de medicamente a traversat primul an al crizei provocate de măsurile luate de guvern pentru limitarea răspândirii Covid-19 cu afaceri uşor mai mici şi pierdere semnificativ mai mare decât cea din anul 2019, arată bilanţurile societăţii, analizate de Economica.net.

Stada M&D a avut afaceri nete de 52,35 de milioane de lei în anul 2020, cu peste 6% mai mici decât cele rulate în anul 2019.
2020 a fost al doilea an consecutiv în care Stada M&D a funcţionat în pierdere. Firma a raportat pierdere netă de circa 3,49 de milioane de lei în anul 2020, de peste trei ori mai mare decât cea cu care a încheiat anul 2019, arată bilanţurile firmei, comparate de Economica.net. Stada M&D a lucrat cu un număr mediu de 61 de angajaţi în anul 2020, în creştere uşoară faţă de nivelul indicatorului din anul 2019.

Stada M&D SRL este parte a Stada Arzneimittel AG, una dintre principalele companii farmaceutice din Germania.
Stada Arzneimittel AG este prezentă în aproximativ 130 de ţări, cu circa 50 de reprezentanțe, 20 de fabrici și aproximativ 10.900 de angajaţi în întreaga lume.

Scroll to Top