Prima pagină » Marea Britanie elimină toate taxele vamale pentru produsele ucrainene

Marea Britanie elimină toate taxele vamale pentru produsele ucrainene

„Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate”, a anunţat guvernul britanic într-un comunicat. Această măsură răspunde unei solicitări directe a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se arată în comunicat. Sunt vizate în special orzul, mierea, păsările de curte şi conservele de roşii, scrie Agerpres.

„Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale şi neprovocate a lui Putin şi pentru a contribui la asigurarea securităţii şi a prosperităţii pe termen lung a Ucrainei şi a poporului său”, a declarat într-un comunicat secretarul pentru comerţ internaţional Anne-Marie Trevelyan.

Marea Britanie a interzis, de asemenea, exportul către Rusia a unor produse şi tehnologii pe care această ţară „le-ar putea folosi pentru a suprima poporul eroic al Ucrainei”, în special echipamente pentru interceptarea şi monitorizarea comunicaţiilor.

„Aceasta va acoperi toate lacunele existente pentru a garanta că Rusia nu cumpără aceste produse din Regatul Unit”, se arată în declaraţie.

Guvernul britanic şi-a extins săptămâna trecută lista sancţiunilor comerciale, interzicând importul de argint, produse din lemn şi caviar şi a majorat taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse din Rusia şi Belarus, în special diamante şi cauciuc.

Londra susţine că a sancţionat de la începutul războiului din Ucraina peste 1.400 de persoane şi companii care au legături cu regimul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Scroll to Top