Prima pagină » Microcredite

Microcredite

Microcreditele sunt solutii de finantare concepute de banci pentru firmele de dimensiuni mici. Banii se primesc de multe ori in cel mult 24 de ore de la depunerea documentatiei.

Solutiile de microfinantare sunt destinate in general intreprinderilor cu o cifra de afaceri mai mica de 1 milion de euro pe an. Totul despre microcredite in Ghidul complet Microcredite.

Microcreditul este extinderea împrumuturilor foarte mici către debitorii săraci, care de obicei nu au garanții, angajare constantă sau un istoric de credit verificabil. Este conceput pentru a sprijini spiritul antreprenorial și pentru a atenua sărăcia.

Clientii carora li se adreseaza sunt firmele mici si microintreprinderile care sunt in risc de excludere financiara. Segmentul tinta precis este definit de catre fiecare banca pe baza pietei locale si a circumstantelor sociale, precum si a strategiei de business locale cu conditia ca firma finantata sa nu depaseasca 2 mil EUR rulaj anual sau active si sa aiba mai putin de 10 angajati.

Produsul poate fi targetat catre categorii specifice, cum ar fi antreprenori femei, ferme familiale si start-up-uri sau alte categorii care la nivel de tara/regiune pot fi in situatie de risc de excludere financiara.

Data fiind natura incluziva a produsului, atunci cand e posibil si numai cu respectarea politicii de risc de credit aplicabile si utilizand in acelasi timp instrumente de hedging al riscului (de ex. garantii), produsele tip microcredit pot fi extinse catre categoriile cu risc crescut.

Scroll to Top