Prima pagină » Numărul refugiaţilor ucraineni ajunşi în Polonia a depăşit 3 milioane

Numărul refugiaţilor ucraineni ajunşi în Polonia a depăşit 3 milioane

”Începând din 24 februarie, un total de 3.033.000 de persoane au trecut din Ucraina în Polonia”, a scris poliţia poloneză pe Twitter.

În Polonia au intrat joi în jur de 24.100 de refugiaţi din Ucraina, comparativ cu 24.800 în ziua precedentă. Cele două ţări au o frontieră terestră comună cu o lungime de circa 530 de kilometri.

În luna martie, preşedintele polonez Andrzej Duda a semnat o lege privind asistenţa extinsă pentru refugiaţii care vin din Ucraina. În virtutea acestui act normativ, persoanele respective beneficiază de şedere legală în Polonia şi au acces la educaţie şi la asistenţă medicală şi socială.

Poliţia ungară a anunţat că 5.999 de oameni au intrat miercuri în Ungaria direct din Ucraina, iar alte 6.221 care au trecut frontiera dinspre România au declarat că veniseră din Ucraina, potrivit MTI.

Autorităţile au emis permise de şedere temporară, valabile 30 de zile, pentru 758 de persoane, potrivit website-ului poliţiei ungare. Posesorii unor asemenea documente trebuie să contacteze un birou de imigraţie local din apropierea locului de rezidenţă în termen de 30 de zile pentru a solicita documente permanente.

Poliţia din Budapesta a primit 344 de refugiaţi, dintre care 187 copii, veniţi cu trenul, potrivit website-ului poliţiei municipale.

Scroll to Top