Prima pagină » Polonia se declară dispusă să ajute Germania să nu mai folosească petrolul rusesc

Polonia se declară dispusă să ajute Germania să nu mai folosească petrolul rusesc

Polonia vrea măsuri mai dure împotriva Rusiei, însă multe ţări din UE se bazează într-o mare măsură pe Moscova pentru acoperirea nevoilor energetice, astfel că blocul comunitar este divizat în legătură cu modul în care ar trebui întărite sancţiunile, scrie Agerpres.

„Noi, Polonia, suntem pregătiţi să sprijinim ambiţiile Germaniei de de-rusificare prin rafinăria noastră de la Gdansk”, a declarat Anna Moskwa, care şi-a exprimat speranţa că sancţiunile împotriva petrolului rusesc nu vor mai fi astfel blocate.

Rusia a oprit săptămâna trecută livrările de gaz spre Bulgaria şi Polonia, după ce acestea au refuzat să îndeplinească cererea Moscovei de a plăti în ruble.

Moskwa a declarat anterior că principalele state membre ale UE care se opun înăspririi sancţiunilor privind gazul împotriva Rusiei sunt Austria, Germania şi Ungaria şi că blocul comunitar ar trebui să penalizeze statele care folosesc ruble pentru a plăti pentru gazul rusesc.

Ea a mai spus că Polonia vrea ca Uniunea Europeană să impună o dată clară până la care statele membre vor trebui să oprească importurile de petrol rusesc.

„Vrem ca acest pachet (de sancţiuni) să includă o dată exactă şi clară şi o cerinţă pentru toate ţările. Acest pachet ar trebui să fie unul complet, fără niciun gol”, a adăugat ea.

Scroll to Top