Prima pagină » Prima doamnă a SUA, Jill Biden, vine în România

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, vine în România

Prima doamnă va pleca joi de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala Bucureşti, scrie News.ro.

La Bucureşti, Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României, precum şi cu lucrători umanitari, scrie News.ro.

România a cunoscut cel mai mare aflux de refugiaţi ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), cu sute de mii de ucraineni trecând graniţa în ţară de când a început războiul în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, precizează CNN.

Biden, profesor de colegiu, va petrece, de asemenea, timp la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni strămutaţi, scrie News.ro.

Sâmbătă seară, Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni. Biden îi va saluta şi pe localnicii slovaci care şi-au deschis casele familiilor din Ucraina care caută refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Biden îşi încheie călătoria luni, 9 mai, cu o întâlnire cu membrii guvernului slovac înainte de a pleca în Statele Unite, scrie News.ro.

Călătoria va fi cea de-a doua călătorie în străinătate a primei doamne; în iulie, ea a mers în Japonia pentru a participa la ceremoniile de deschidere a Olimpiadei

Scroll to Top