Prima pagină » Primăria Capitalei îi propune lui Costică Constanda să-i plătescă eșalonat datoria de 120 de milioane de euro

Primăria Capitalei îi propune lui Costică Constanda să-i plătescă eșalonat datoria de 120 de milioane de euro

„Intenţia noastră este de a plăti, pentru că este o obligaţie legală, însă nu putem plăti deodată 120 de milioane de euro. Fără să intru în detaliile negocierilor pe care le avem, propunerea noastră este de a plăti eşalonat rate lunare. Blocarea conturilor pentru investiţii ale PMB nu ajută pe nimeni: nici noi nu putem să plătim investiţii în perioada în care avem conturile blocate pentru investiţii şi nimeni nu cred că o să-şi închipuie că o să putem să scoatem 120 de milioane de euro ca să plătim. Este blocată suma principală – care înseamnă 75 de milioane de euro – şi dobânda penalizatoare până în anul 2020, când a început acel proces, care s-a terminat în aprilie 2020. Deci, vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro”, a explicat Nicuşor Dan, într-o declaraţie de presă transmisă miercuri de PMB.

El a amintit că se poartă o negociere cu omul de afaceri Costică Constanda de când a preluat mandatul de primar.

„A existat mai întâi o hotărâre judecătorească definitivă pronunţată de Curtea de Apel în anul 2019 şi recursul respins la Înalta Curte în anul 2020. Prin această hotărâre judecătorească, PMB a fost obligată să plătească 75 de milioane de euro, plus dobânzi penalizatoare sau penalităţi de întârziere, începând cu anul 2010 şi au mai fost două litigii, pentru că instanţa respectivă a pus cuvântul ‘dobânzi penalizatoare’, fără să precizeze cuantumul acestora, (…) care s-au terminat în aprilie 2022. În cele două litigii, instanţele au decis cum se calculează dobânzile penalizatoare. Acesta este elementul de noutate în această discuţie care are loc de un an şi jumătate”, a precizat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, reprezentanţii municipalităţii vor continua „lunga discuţie” cu familia Constanda.

„Conform legii, în momentul în care ai conturile blocate (vă aduc aminte că noi le-am avut până prin luna mai 2021, în acest mandat) poţi plăti cheltuielile curente: salarii, subvenţii… Mai puţin investiţii”, a adăugat primarul general.

Sursa foto: Facebook/NicusorDan.ro

Scroll to Top