Prima pagină » Proiect pentru reorganizarea MAI – Asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de DSU. Ce spune Rafila

Proiect pentru reorganizarea MAI – Asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de DSU. Ce spune Rafila

Rafila susţine că opoziţia sa nu are legătură cu persoana medicului Raed Arafat, ci cu activitatea medicală, care este finanţată de către Ministerul Sănătăţii. ”Eu sunt gata să-i cedez domnului Arafat poziţia de ministru al Sănătăţii”, a afirmat Rafila, scrie News.ro.

Ministerul de Interne a suspus dezbaterii publice un proiect de lege care vizează reorganizarea instituţiei.

Potrivit prevederilor documentului, ”MAI îndeplineşte, potrivit legii, următoarele atribuţii specifice domeniului afacerilor interne (…) asigură aplicarea unitară, la nivel naţional, a legislaţiei privind protecţia civilă, apărarea împotriva incendiilor şi gestionarea situaţiilor de urgenţă; asigură coordonarea integrată, la nivel naţional, a activităţilor de protecţie civilă, de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, de prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă; asigură, potrivit competenţelor, activităţi de sprijin aerian şi transport medical de urgenţă”.

”Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă coordonează integrat, la nivel naţional, activităţile de protecţie civilă, prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, asigurarea resurselor umane, materiale, financiare şi de altă natură, necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv de prim ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă”, se mai arată în document. Citeşte ce spune Rafila despre proiectul de lege şi ce îl nemulţumeşte pe News.ro.

Scroll to Top