Prima pagină » Proiectele de eficienţă energetică vor face parte din ce în ce mai mult din politica de finanţare a AFM – director

Proiectele de eficienţă energetică vor face parte din ce în ce mai mult din politica de finanţare a AFM – director

„Astfel de proiecte promovează soluţii de reducere a costurilor la nivelul gospodăriilor. Toate aceste iniţiative nu fac decât să promoveze protecţia mediului şi a omului. Strategiile de finanţare ale AFM s-au axat foarte mult pe programe din domeniul eficienţei energetice. Avem în derulare mai multe programe de eficienţă energetică, iar ele vor continua şi vor face parte din ce în ce mai mult din politica de finanţare a AFM”, a declarat Iorgulescu, scrie Agerpres.

El a precizat că AFM va continua să susţină şi astfel de iniţiative, precum cea a EFdeN, de realizare a caselor solare.

Organizaţia nonguvernamentală EFdeN a organizat evenimentul READY-STEADY-GO, cu ocazia căruia a fost lansat prototipul de casă solară EFdeN VATRA, care va reprezenta România la cea mai mare competiţie de case solare din lume, Solar Decathlon Europe 21/22 din Germania.

În 2018, echipa EFdeN, reprezentanta României la Solar Decathlon din Dubai, s-a clasat pe locul al patrulea din lume la clasamentul general mondial, aducând ţării noastre cea mai bună performanţă istorică.

Până în prezent, echipa EFdeN a câştigat peste 35 de premii naţionale şi internaţionale, la Solar Decathlon şi în alte competiţii.

EFdeN este cel mai important ONG din România care dezvoltă locuinţe solare cu scop educaţional şi de cercetare, alături de produse sustenabile şi module educaţionale atât pentru studenţi, specialişti, cât şi pentru publicul larg. Proiectul de voluntariat funcţionează pe bază de parteneriate strategice şi sponsorizări.

Scroll to Top