„În perioada insolvenței, Prospecțiuni a plătit toți creditorii săi la valoarea nominală a creanțelor, aproximativ 100 milioane lei, a achitat către ANAF creanțe curente de peste 190 milioane lei, a realizat investiții în echipamente și tehnologii performante în valoare de peste 68 milioane lei. Totalul plătilor efectuate de Prospecțiuni în insolvență se ridică la peste 900 milioane lei. De asemenea, în această perioadă, societatea a deschis o nouă sucursală în Republica Kazakhstan”, se arată în comunicatul Euro Insol.
Resursele financiare pentru susținerea și realizarea planului de reorganziare judiciară au fost generate din executarea unor contracte de achiziție și procesare date seismice, lucrări de perforare și investigare geofizică pentru sonde (logging) cu ROMGAZ, OMV – PETROM, Hunt Oil ( U.S.A.), Amronco, Geofizika Torun (Croația) cu o valoare de peste 720 milioane lei.
Prospecțiuni S.A. a intrat în insolvență în 2016, pe fondul unei crize acute de lichidități. Printre cei mai importanți creditori ai societății s-au numărat: BCR, Eximbank SA, Libra Internet Bank, Export – Import Bank of the UNITED STATES, Export Development CANADA, ANAF, Mitcham Europe KFT, AIG Europe Limited și mai multe firme din țară, dar și din Europa, Asia și America de Nord.
În 2017, Prospecțiuni a intrat în etapa de reorganizare judiciară.
Prospectiuni este o companie 100% românească, având acționar majoritar firma Tender SA, controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender. Compania activează de peste 65 de ani pe piața serviciilor de explorare hidrocarburi.
Compania a fost înfiinţată în anul 1950, având în obiectul de activitate furnizarea de servicii de achiziţie a datelor geologice şi geofizice pentru industria de petrol şi gaze, atât în Romania, cât şi în străinătate.
Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv la 12 ani si 7 luni de închisoare cu executare, în dosarul RAFO-CAROM, dar a fost eliberat condiționat în noiembrie 2021.