Prima pagină » Renault dă cu o rublă participaţia sa de la Avtovaz

Renault dă cu o rublă participaţia sa de la Avtovaz

Renault SA va transfera participaţia sa de 68% deţinută la producătorul auto rus Avtovaz AO către un institut de ştiinţe rusesc, pentru o sumă simbolică, de o rublă, a anunţat marţi agenţia rusă de presă Interfax, care citează o declaraţie a ministrului rus al Comerţului, Denis Manturov, transmite Reuters.

Renault va avea dreptul de a răscumpăra participaţia în următorii 5-6 ani, iar participaţia Renault în fabrica sa din Moscova va fi transferată autorităţilor locale, a informat oficialul rus.

Renault, producătorul auto occidental cel mai expus la piaţa rusă, a oprit luna trecută activitatea la uzina sa din apropiere de Moscova şi a anunţat că analizează opţiunile disponibile pentru pachetul majoritar de acţiuni la AvtoVaz. Grupul auto francez estima la finele anului trecut că valoarea operaţiunilor sale din Rusia, a doua mare piaţă a sa după cea din Franţa, se ridică la 2,2 miliarde de euro.

Manturov a anunţat că Renault a decis să transfere participaţia deţinută la Avtovaz Institutului NAMI din Moscova, deoarece nu are capacitatea de a-şi continua operaţiunile în Rusia.

Renault are dreptul de a răscumpăra participaţia în următorii 5-6 ani.

„Dar dacă în această perioadă vom face investiţii, atunci ele vor fi luate în calcul când vom discuta costul. Nu vor exista cadouri”, susţine ministrul rus al Comerţului.

Scroll to Top