Prima pagină » Robert Chiţan, director Promovare-Dezvoltare la Gral Medical: Pentru anul 2022 avem în plan deschiderea a 10 centre medicale, dintre care două spitale oncologice. Investiţia depăşeste 6 milioane de euro

Robert Chiţan, director Promovare-Dezvoltare la Gral Medical: Pentru anul 2022 avem în plan deschiderea a 10 centre medicale, dintre care două spitale oncologice. Investiţia depăşeste 6 milioane de euro

Robert Chiţan, director Promovare-Dezvoltare la Gral Medical, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa serviciilor medicale private din ţara noastră, a acordat un scurt interviu pentru Economica.net în care ne-a vorbit despre planurile de investiţii şi evoluţia companiei în acest an.

Din grupul Gral Medical fac parte cinci spitale oncologice: spitalele OncoFort din Bucureşti Ploiesti, Craiova, Piteşti si spitalul OncoFort Caloian (din Bucureşti). Reţeaua Gral deţine şi 16 clinici, 17 laboratoare, precum şi 38 centre regionale de recoltare la nivel naţional.

„În 2022 estimăm o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro. 2021 a fost un an de revenire la contextul pieţei (cum era n. red. ) înainte de pandemie, dar cererile pentru serviciile noastre au crescut mai ales pe domeniul oncologiei şi serviciilor paraclinice (imagistică medicală şi analize de laborator). Centrele din provincie au crescut în 2021 cu peste 50% faţă de anul anterior şi au avut o creştere peste media companiei. Am înregistrat o stagnare pe serviciile de clinică, atât pe consultaţii, cât şi pe investigaţii de specialitate. Cu toate acestea, în anul 2021 compania Gral Medical a reuşit să deschidă două laboratoare noi – unul în Timişoara şi cel mai nou în Piteşti – şi 10 centre de recoltare regionale în Olt, Vrancea, Argeş, Sibiu, Bucureşti, Alba, Bacău şi Piatra Neamţ. Investiţia totală în deschiderea de centre noi s-a situat la peste 500.000 de euro, a declarat pentru Economica.net Robert Chiţan.

Tarifele serviciilor, ajutate de două ori pe an din cauza inflaţiei.

Principalul factor care a influenţat preţul (serviciilor medicale acordate de companie) este inflaţia. Am ajustat cam o dată la şase luni tarifele, având în vedere creşterea costurilor cu reactivii, consumabile sanitare, salariile şi tot ce ţine de utilităţi”, a adăugat Robert Chiţan.

Ţintele asumate de grupul Gral pentru anul 2022

„Pentru anul 2022 avem în plan deschiderea a 10 centre medicale, dintre care 2 spitale oncologice, însumând o valoare investiţională de 6 milioane de euro. Este continuarea dezvoltării din ultimii ani, urmând modele deja existente, atât laboratoare Gral Medical, cât şi spitale oncologice sub marca OncoFort”, a spus pentru Economica.net Robert Chiţan, director Promovare-Dezvoltare la Gral Medical.

Profilurile pacienţilor companiei Gral Medical

„Deoarece pe oncologie serviciile sunt decontate prin programe naţionale de sănătate, avem pacienţi din toate categoriile sociale. Prin campaniile naţionale am reuşit să informăm pacienţii despre tratamentele inovative şi despre participarea la campanii anuale de prevenţie. Încercăm susţinut să fidelizăm pacienţii, de la etapa de diagnostic până la etapa de tratament şi monitorizare. Pacienţii din străinătate ne vin de multe ori ca asiguraţi ai companiilor de asigurări, dar reprezintă un procent destul de mic din numărul total de pacienţi”, ne-a mai spus Robert Chiţan.

Cum gestionează Gral Medical deficitul de profesionişti în domeniul medical

„Ne-am format deja echipele pentru centrele existente şi am făcut faţă provocărilor de pe piaţă. Am implementat un sistem de retenţie, bazat pe asumarea unui plan de carieră, împreună cu cadrele medicale, dar cel mai important lucru a fost că au găsit la noi un sistem bazat pe performanţa actului medical. Datorită centrelor specializate de nişă, am reuşit să luăm oameni şi să îi specializăm la noi pe radioterapie, fizică medicală, operatori de radiologie”, a adăugat Robert Chiţan.

Estimăm că în următorii trei ani, operatorii din top 20 pe piaţă vor depăşi 60% din totalul pieţei”, a mai spus Robert Chiţan pentru Economica.net.

Scroll to Top