Prima pagină » Robotul Curiosity Rover împlinește 10 ani și în sfârșit primește aniversarea pe care o merită – datorită colegilor roboți de pe Pământ.

Robotul Curiosity Rover împlinește 10 ani și în sfârșit primește aniversarea pe care o merită – datorită colegilor roboți de pe Pământ.

Din dragoste pentru inginerie, Husqvarna, liderul de piață al mașinilor de tuns gazon robotizate, a decis să ofere Mars Curiosity Rover aniversarea pe care o merită. Husqvarna a actualizat peste 100.000 de roboți de tuns gazon pentru a le permite să cânte La mulți ani”  pe 5 august, cea de-a 10-a aniversare a Curiosity pe Marte. De la un cor de roboți de pe pământ la cel mai singuratic robot din univers – La mulți ani!

Curiosity este cel mai mare și cel mai avansat rover trimis vreodată pe Marte. După primul său an pe Marte, a fost setat să-și cânte singur “La mulți ani”. Pentru a economisi bateriile, aniversările au trecut neobservate de atunci. Dar anul acesta va fi o schimbare. Husqvarna a dezvoltat o actualizare pentru mașina sa robotizată Automower®, permițându-i să cânte “La mulți ani”. Actualizarea este disponibilă pentru un total de 100.000 de Automower®, din modelele 405X, 415X și 435X AWD. Inițiativa este alimentată de istoria lungă de inginerie și inovare a Husqvarna, unde mașinile robotizate de tuns gazon au jucat un rol important în succesul companiei.

”Suntem un grup mare de tocilari în tehnologie și ingineri care lucrează la Husqvarna și uneori testăm noi tehnologii doar pentru că este pasiunea noastră. Aveam acest modul de alarmă pe mașina robotizată de tuns gazon, Automower® și am început să ne jucăm cu el pentru a vedea dacă putem face ceva distractiv. Între timp, am auzit despre aniversarea roverului de pe Marte. Și de acolo s-a născut ideea. Pentru noi, aceasta este o modalitate de a aduce un omagiu marii lucrări de inginerie a NASA, permițând roboților noștri de tuns gazon să sărbătorească un alt robot. Pentru că nimeni nu ar trebui să-și cânte singur la mulți ani, nu-i așa?”, spune Björn Mannefred, Manager Software Robotică la Husqvarna.

Sistem de alarmă ca voce cântătoare

Tehnologia se bazează pe semnalul de alarmă existent al robotului Automower®. În acest caz, Husqvarna folosește platforma de integrare IFTTT pentru a le permite mașinilor de tuns gazon să cânte ”La mulți ani”. Husqvarna lucrează de ani de zile cu soluții IoT și terțe părți externe, de exemplu împreună cu Google Home, Amazon Alexa și IFTTT.

”De mult timp, am construit o infrastructură în care diferite module pot fi adăugate și combinate la mașinile noastre robotizate de tuns gazon pentru a crea soluții noi și inovatoare pentru clienții noștri. Când a apărut ideea aniversării lui Curiosity, toate elementele de bază erau deja acolo. Și întrucât roboții noștri de pe pământ sunt atât de iubiți și fac parte atât de mult din viața de familie, ne-am gândit să extindem acest  sentiment până în spațiu”, spune Linda Lindqvist, Product Manager Robotics la Husqvarna.

Cum se poate intra în cor

Utilizatorii vor fi informați despre actualizare prin aplicația Husqvarna Automower® Connect, unde li se va cere să o instaleze. Aceștia pot decide atunci dacă doresc ca robotul lor să se alăture corului. Dacă acceptă, robotul de tuns gazon –  Automower® va începe automat să cânte la orele 12,00, 15,00 și 18,00, pe 5 august, aniversarea a 10 ani a lui Curiosity pe Marte.

Important: este necesar să fie instalat cel mai recent firmware pentru ca robotul să poată cânta.

După aniversarea lui Mars Curiosity Rover, Husqvarna va pune permanent la dispoziția proprietarilor celor trei modele de Automower® cântecul Happy Birthday, de la începutul lunii septembrie, pentru a adăuga bucurie zilelor de naștere ale familiilor posesoare.

Vreți să vedeți corul Husqvarna de roboți cântând ”La mulți ani”?  Vă rugăm să faceți clic aici: https://youtu.be/p0_RPlSe344   

Pentru mai multe informaii vizitați www.husqvarna.com/happybirthday

The post Robotul Curiosity Rover împlinește 10 ani și în sfârșit primește aniversarea pe care o merită – datorită colegilor roboți de pe Pământ. appeared first on Casa și Grădina.

Scroll to Top