Prima pagină » Rusia anunţă că a început să bombardeze combinatul Azovstal din portul ucrainean Mariupol

Rusia anunţă că a început să bombardeze combinatul Azovstal din portul ucrainean Mariupol

”A fost declarată o încetare a focului, civilii au trebuit să fie evacuaţi din perimetrul Azovstal. Militari din regimentul Azov şi din armata ucraineană, care sunt staţionaţi la uzină, s-au folosit de asta. Ei au ieşit din subsol, au preluat poziţii de luptă pe teritoriul şi în clădirile uzinei”, a menţionat Vadim Astafiev, purtător de cuvânt al ministerului.

Astafiev a indicat că ”acum unităţi ale armatei ruse şi ale Republicii Populare Doneţk, folosind artilerie şi aviaţie, încep să distrugă aceste poziţii de tragere”.

”Noi am bombardat întreaga noapte. Două femei au fost ucise şi acum este în desfăşurare un asalt al Azovstal”, a declarat la rândul său Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al regimentului Azov, pentru site-ul de informaţii Ukrainska Pravda.

Palamar a lansat un apel către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru ”o acţiune puternică întrucât situaţia este foarte dificilă”.

O sută de civili au fost evacuaţi la finalul săptămânii trecute din combinatul Azovstal, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de hectare.

Rusia îşi numeşte agresiunea asupra Ucrainei drept ”operaţiune specială pentru denazificarea” ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia, acuzaţie considerată de Kiev şi Occident ca neîntemeiată.

Scroll to Top