Prima pagină » Rusia anunţă că a lovit un depozit din Zaporojie ce adăpostea arme livrate de SUA şi ţări europene

Rusia anunţă că a lovit un depozit din Zaporojie ce adăpostea arme livrate de SUA şi ţări europene

Ministerul a precizat că forţele ruse au distrus în cursul nopţii 59 de ţinte militare ucrainene, printre care 50 unde se găseau trupe şi patru depozite de muniţii, scrie Agerpres.

”Hangare cu o mare cantitate de arme şi muniţii străine, livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţări europene, au fost distruse cu rachete de înaltă precizie Kalibr, lansate de pe mare asupra uzinei de aluminiu din Zaporojie”, în sud-estul Ucrainei, a adăugat Ministerul Apărării de la Moscova.

Acest anunţ intervine la o zi după ce reprezentanţi din 40 de ţări s-au reunit marţi la baza americană Ramstein, din vestul Germaniei, la invitaţia SUA, pentru a examina modalităţile de a consolida apărarea Ucrainei.

După ce iniţial au fost reticente faţă de furnizarea de arme ofensive Kievului, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Republica Cehă au salutat acest pas.

În paralel, Ucraina a recunoscut miercuri un avans al forţelor ruse în estul ţării, mai multe localităţi din regiunile Harkov şi Donbas fiind cucerite de armata rusă.

Scroll to Top