Prima pagină » Rușii au bombardat Odesa. Opt persoane au fost ucise şi cel puţin alte 18 rănite

Rușii au bombardat Odesa. Opt persoane au fost ucise şi cel puţin alte 18 rănite

„Opt persoane au murit în acest stadiu şi alte 18 sau 20 sunt rănite”, a afirmat Zelenski în cursul unei conferinţe de presă la Kiev.

Un bilanţ precedent, difuzat de Serviciul pentru situaţii de urgenţă al guvernului ucrainean, consemna existenţa a şase morţi, între care şi un bebeluş de trei luni şi mai mulţi răniţi.

Potrivit lui Zelenski, „şapte rachete au vizat Odesa” sâmbătă, dintre care una „a lovit un imobil de locuit”, iar „două au fost doborâte” de sistemul de apărare antiaerian.

Armata aerului ucraineană afirmase pe Facebook că forţele ruse au lansat o serie de rachete de pe bombardiere Tu-95 aflate deasupra Mării Caspice.

Două rachete au lovit o instalaţie militară, iar alte două blocuri de locuit, potrivit armatei aerului. Alte două au fost distruse de sistemul de apărare antiaeriană, potrivit aceleiaşi surse.

„Singurul obiectiv al loviturilor cu rachete ruseşti împotriva Odesei este teroarea”, a acuzat pe Twitter şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, lansând un apel să se pună „un zid între civilizaţie şi barbarii care atacă oraşe paşnice cu rachete”.

Armata rusă a afirmat la rândul său sâmbătă că a vizat cu „rachete de înaltă precizie” un terminal logistic de pe aerodromul militar de lângă Odesa care adăpostea arme livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţări europene.

Rușii susțin că au țintit un depozit de arme din Odesa

Armata rusă a afirmat sâmbătă că a ţintit cu „rachete de înaltă precizie” un important depozit de arme livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţări europene în apropiere de Odesa, în sudul Ucrainei, potrivit France Presse.

„Forţele armate ruse au eliminat astăzi, cu rachete de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune, un terminal logistic de pe aerodromul militar de lângă Odesa unde era stocat un important lot de arme străine livrate de SUA şi de ţări europene”, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

În total, rachetele ruseşti de înaltă precizie au vizat sâmbătă 22 de ţinte militare ucrainene, în special trei depozite de arme şi de muniţii în apropiere de Iliciovka şi Kramatorsk, care au fost distruse, potrivit ministerului.

La rândul său, aviaţia rusă a efectuat sâmbătă lovituri aeriene a 72 de situri militare ucrainene, vizând 16 depozite de armament de artilerie şi de carburanţi, conform aceleiaşi surse.

Scroll to Top