Prima pagină » Trupe ucrainene din Odesa întăresc graniţa cu regiunea separatistă Transnistria, după ultimele incidente

Trupe ucrainene din Odesa întăresc graniţa cu regiunea separatistă Transnistria, după ultimele incidente

Măsura a fost luată pe fondul „unei serii de provocări ruse în autoproclamata republică separatistă Transnistria”, a declarat joi Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al administraţiei militare regionale din Odesa, pe contul său de Telegram, citat de agenţia locală Ukrinform.

Regiunea Odesa se învecinează cu Transnistria şi, în ultimele zile, a fost ţinta mai multor bombardamente ruseşti care au distrus o parte din infrastructură.

La rândul lor, separatiştii proruşi din Transnistria au anunţat că au avut loc mai multe atacuri asupra acestei regiuni, pe care mulţi experţi le consideră acţiuni subversive ale Rusiei menite să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova.

„Forţele de apărare continuă să realizeze operaţiuni de luptă în protejarea şi apărarea (oraşului) Odesa şi a regiunii. În special, am întărit protecţia la frontiera de stat cu aşa-numita Transnistrie, unde continuă provocările ruse pentru a crea anumite centre de tensiune”, a explicat Bratciuk.

El a adăugat că „în această noapte nu s-au înregistrat bombardamente în regiune, dar ieri (miercuri), o unitate de apărare aeriană a Forţelor Armate ale Ucrainei a doborât deasupra Odesei o dronă rusă Orlan-10, care strângea informaţii despre instalaţiile şi infrastructura armatei”.

Bratciuk a mai amintit că Rusia îşi regrupează navele în Marea Neagră şi continuă să blocheze navigaţia civilă.

Scroll to Top