Prima pagină » UE va prezenta noi sanţiuni împotriva Rusiei care ar include „o anumită formă” de embargo asupra petrolului – Comisia Europeană

UE va prezenta noi sanţiuni împotriva Rusiei care ar include „o anumită formă” de embargo asupra petrolului – Comisia Europeană

”Lucrăm la un al şaselea pachet de sancţiuni şi una dintre problemele pe care le luăm în considerare este o formă de embargo asupra petrolului. Când impunem sancţiuni, trebuie să facem acest lucru într-un mod care să maximizeze presiunea asupra Rusiei, minimizând în acelaşi timp daunele colaterale asupra noastră”, a spus Dombrovskis, scrie News.ro.

Dombrovskis a precizat că detaliile precise ale sancţiunilor care vizează petrolul nu au fost încă convenite, dar ar putea include o eliminare treptată a petrolului rusesc sau impunerea de taxe la export dincolo de un anumit plafon de preţ.

”Vor fi câteva nuanţe, iar munca este în desfăşurare”, a adăugat Dombrovskis, fostul premier al Letoniei.

Oficialii UE au spus că noile sancţiuni ar putea fi prezentate atunci când toate ţările vor ajunge la un consens. Sancţiunile vor necesita sprijinul unanim din partea celor 27 de state membre ale blocului şi ar putea fi convenite până luna viitoare, a mai spus el. Citeşte mai departe pe News.ro.

Scroll to Top