Prima pagină » Washingtonul acuză Rusia că doreşte să anexeze două teritorii proruse din Ucraina

Washingtonul acuză Rusia că doreşte să anexeze două teritorii proruse din Ucraina

„Conform celor mai recente informaţii, credem că Rusia va încerca să anexeze republica populară Doneţk şi republica populară Lugansk”, a declarat presei la Washington ambasadorul american la OSCE Michael Carpenter.

„Aceste informaţii arată că Rusia intenţionează să fabrice de la zero referendumuri” în acest sens „spre mijlocul lunii mai”, a adăugat el.

„Moscova are în vedere un proiect similar pentru Herson”, oraş de coastă ucrainean unde administraţia rusă a preluat controlul, a adăugat el.

„Credem că aceste informaţii sunt foarte credibile”, a asigurat diplomatul american.

Potrivit acestuia,”astfel de referendumuri false, voturi complet fabricate, nu vor fi considerate legitime, nu mai mult decât orice încercarea de a anexare alte teritorii ucrainene”.”Trebuie să acţionăm urgent”, a insistat el, fără a da mai multe amănunte despre ce reacţie ar putea avea ţările occidentale.

Oraşul Herson, situat în apropierea peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014, este primul şi până acum singurul oraş important asupra căruia ruşii au preluat complet controlul.

Kievul acuză, de asemenea, Rusia că doreşte să organizeze în această regiune, ca şi în regiunea vecină Zaporijie, un „referendum” privind independenţa.

Scroll to Top