Prima pagină » Website-urile CN Aeroporturi București, ținta unor atacuri cibernetice

Website-urile CN Aeroporturi București, ținta unor atacuri cibernetice

„În cursul ultimelor zile, serverele care gestionează website-urile CN Aeroporturi București au fost supuse la atacuri cibernetice repetate. Atacurile au fost de tip DDoS (distributed denial of service), ultimul dintre acestea afectând, în primele ore ale zile de 2 mai 2022, funcționarea website-ului bucharestairports.ro. Pentru câteva ore, acest site a fost inaccesibil publicului dar, începând cu dimineața aceleiași zile, funcționarea normală a fost restabilită prin colaborarea între specialiștii CNAB și cei ai firmei care asigură găzduirea și mentenanța lui. Nu s-au înregistrat pierderi de informații și nu a fost afectat serverul de e-mail”, a anunțat CN Aeroporturi București.

Reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute,  gruparea pro-rusă „Killnet” a atacat site-urile web gov.ro – mapn.ro – politiadefrontiera.ro – cfrcalatori.ro – otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web româneşti vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.

Killnet a făcut publică și o listă cu website-uri care vor fi atacate.

Atac cibernetic în România: Accesarea site-urilor Guvernului, Ministerului Apărării şi ale altor instituţii este afectată. Grupul pro-rus Killnet a revendicat acţiunea

Scroll to Top