Prima pagină » 68% dintre utilizatorii de Internet folosesc Mobile și Internet Banking

68% dintre utilizatorii de Internet folosesc Mobile și Internet Banking

63,6% dintre respondenți au obiceiul să țină evidența veniturilor și cheltuielilor și își urmăresc bugetul lunar.

”Anul trecut CEC Bank și-a dublat numărul de utilizatori de Mobile Banking. În medie, fiecare utilizator intră în aplicație pentru a-și verifica soldurile o dată la 4 zile și realizează operațiuni odată pe lună. Pentru a oferi acces clienților mai repede și mai ușor la situația lor financiară, am relansat aplicația de mobile banking. sub un nume nou – CEC App și cu un design modern, îmbunătățit și funcționalități noi: creditare online. Din Mobile banking. se pot contracta credite de nevoi personale, printr-un flux scurt, fără documente suplimentare și cu acordare pe loc”, declară Mugur Podaru, Director Operațiuni la Distanță în cadrul CEC Bank.

În noul CEC App, utilizatorii au acces cu un singur tap/click pe ecran la toate informațiile despre conturilor și produsele lor bancare. Totodată, prin funcționalitățile de open banking, clienții au acces la o situație financiară agregată a conturilor pe care le dețin la principalele bănci din sistem. Iar pentru conturilor de la anumite bănci se pot iniția și plăți direct din CEC App. De asemenea, utilizatorii eligibili ai serviciilor de Mobile Banking, pot aplica pentru credite de nevoi personale direct din aplicație și primesc răspunsul și banii pe loc.

Pentru plata produselor şi serviciilor la magazine, 28,3% dintre cei chestionaţi au afirmat că preferă plata cu cardul, 40,1% că utilizează atât cardul, cât şi numerarul. 31,6% că preferă în continuare plăţile cash.

Utilizarea instrumentelor bancare moderne, conform sondajului:

  • 60,5% dintre cei chestionați susțin că au făcut plăți cu cardul pentru cumpărături online în ultimele trei luni
    25,3% dintre respondenți folosesc deja portofelele digitale Google Pay / Apple Wallet pentru plata produselor cu cardul, direct de pe telefon
    50,4% dintre români susțin că folosesc în fiecare lună cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare
    Pentru plata produselor și serviciilor la magazine, 28,3% dintre respondenți preferă plata cu cardul, 40,1% dintre aceștia folosesc atât cardul cât și numerarul. 31,6% dintre respondenți preferă în continuare plățile cash.

Sondajul privind situația financiară a românilor a fost realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, în luna martie, pe un eșantion de aproape 1.400 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 60,3% dintre respondenți sunt salariați, 44,2% au declarat venituri între 2.500 lei și 5.000 de lei, iar aproape jumătate – 46,9% – sub 2.500 de lei lunar. 38,1% dintre cei chestionați au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, 36% au studii superioare și puțin peste 13% studii postuniversitare.

CEC Bank este instituţia financiară fondată în anul 1864, ce are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste o mie de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 50,6 miliarde lei, la sfârşitul lui 2021.

Scroll to Top