Prima pagină » Chelsea riscă falimentul dacă nu îşi va schimba proprietarul până la finele lunii mai – presa britanică

Chelsea riscă falimentul dacă nu îşi va schimba proprietarul până la finele lunii mai – presa britanică

Actualul proprietar al grupării de pe Stamford Bridge, miliardarul rus Roman Abramovici a asigurat că nu va pretinde rambursarea împrumuturilor sale către club (evaluate la aproximativ 1,78 miliarde euro), şi a promis că toate veniturile din vânzare vor fi donate unei fundaţii caritabile care ajută victimele războiului din Ucraina. Această promisiune a convins guvernul de la Londra să acorde o licenţă specială clubului Chelsea, valabilă până la 31 mai, scrie Agerpres.

Mass-media engleză scrie însă că Abramovici speră acum să-şi recupereze banii investiţi la Chelsea, iar acest lucru ar încălca sancţiunile impuse de Regatul Unit, care interzice oligarhilor ruşi să facă afaceri pe teritoriul său. Dacă intenţiile sale se confirmă, licenţa specială nu va mai fi reînnoită, iar clubul londonez riscă să intre în faliment.

„Clubul este în pericol să dispară dacă vânzarea nu se va finaliza luna aceasta”, avertizează postul de televiziune Sky Sports.

De asemenea, dacă Abramovici va solicita rambursarea unei mari părţi din împrumutul său către club, ar creşte considerabil şi suma pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească pentru Chelsea, estimată la 3 miliarde de euro.

Săptămâna trecută, Sir Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos, a făcut o ofertă de cumpărare a clubului Chelsea. Omul de afaceri american Todd Boehly, proprietarul echipei de baseball Los Angeles Dodgers, este interesat la rândul său de gruparea londoneză, însă rămâne de văzut dacă schimbarea de poziţie a lui Abramovici nu îi va face pe cei doi potenţiali cumpărători să se răzgândească.

Conducerea Premier League are programată viitoarea sa reuniune pe 8 iunie, dată până la care Chelsea are nevoie de o nouă licenţă pentru a putea lua parte la viitorul sezon, adaugă Sky Sports.

Scroll to Top